Inspiratie

Lowlands Throwdown

Crossfittend Nederland kijkt altijd heel erg uit naar de Lowlands Throwdown. Een soort van Nederlands kampioenschappen voor de Crossfittter. Begin september worden de qualifiers georganiseerd, waarna de atleten met de hoogste score zich tijdens Lowlands Throwdown met elkaar mogen meten.

[heading size=4 style=underline]Bak inspiratie[/heading]Afgelopen zondag was de finaledag van dit tweedaagse event in Omnisport Apledoorn. De bijna 100 atleten kregen iedere dag 3 Wod’s voor de kiezen. op een locatie die zich fantastisch leent voor dit event. Op de middenvloer was de arena opgebouwd en de supporters konden vanaf de tribune en op de middenvloer zelf de prestaties volgen. Zo sta je met je neus boven op de atleten, zo gaaf!
img_20161002_115634_0
[heading size=4 style=underline]Lowlands the story[/heading]Bij binnenkomst ontving ik mijn bandje en zocht ik mijn weg naar Reebok. Daar lag een verrassing te wachten en zou ik om 12 uur aanhaken bij een perspresentatie. Altijd leuk dit soort dingen, want je weet van te voren niet wie je tegen komt en zo sta je ineens met een aantal mensen van je box, medebloggers en oude bekenden bij elkaar!  Jos Hermans, verantwoordelijk voor de gehele organisatie, nam ons eerst mee op een stukje historie van de Lowlands Throwdown. Begonnen in 2010 als een kleinschalig event zonder qualifiers, is de huidige 7e editie uitgegroeid tot een volwassen Crossfit event. Ook het aantal bezoeker nam flink toe met nog 2000 vorig jaar tegenover een te verwachten 3000 dit jaar. De uitdaging zit hem in het programmeren van uitdagende Wod’s voor de atleten die ook aantrekkelijk zijn voor het publiek om te volgen. Daar werken de vele stands van sponsoren en Crossfit-merken ook aan mee. Zo kon je diverse wedstrijdjes doen en producten proeven.
img_20161002_154412
[heading size=4 style=underline]Reebok[/heading]Reebok is hoofdsponsor en partner van de Lowlands Throwdown. De laatste jaren richt Reebok zich op fitness in de breedste zin van het woord. Mensen inspireren de beste versie van zichzelf te worden door aandacht voor het fysieke, mentale en sociale aspect. Niet alleen tijdens het sporten, maar vooral in het dagelijks leven. Beter worden en alles uit je eigen potentie halen, doe je vaak niet alleen, maar met elkaar. Met respect voor je lichaam én met een open blik naar buiten, waarbij je je kinderlijke creativiteit ten volste kan gebruiken: je gym is everywhere. Daarbij worden community en beleving steeds belangrijker. Niet voor niets is Reebok mondiaal hoofdpartner van sporten als Crossfit, de Les Mills groepsprogramma’s en Spartan Race. Een mooie inspiratievideo vat alles samen.

[heading size=4 style=underline]Masters[/heading]Vervolgens kregen we een rondleiding via de stand van Reebok, naar de Reebok Playground, naast de Crossfit Arena. Zodra we de grote hal binnen kwamen gonsde de spanning al om ons heen. Wat een sfeer! Op de playgroudn kregen we een team-Wod voorgeschoteld. Twee rondes met lunges, burpees, tire flips en sit ups. Dan ben je maar een minuut of 8 bezig, maar ik zweette behoorlijk! Kun je nagaan hoe warm de atleten het in de ring naast ons hadden. Met een fantastische timing, rondden we onze korte kennismakingstraining af en sloten we ons aan bij de supporters op de arena-vloer. Als eerst kwamen de masters dames en heren in actie in hun afsluitende WOD. Wat is dat geweldig om er met je neus boven op te zitten! Iedereen leeft met de atleten mee, moedigt ze aan, judges die secuur te werk gaan en dat met een partij opzwepende muziek.
img_20161002_134045
[heading size=4 style=underline]Wow factor[/heading]Na de masters waren de hoogst gekwalificeerde elites aan de beurt. Zo mogelijk was dat nog indrukwekkender om te zien! Muscle ups die binnen no time worden afgewerkt, gewichten die de lucht in gaan of het niets is en dat allemaal met de druk van de tijd en de concurrentie in de lane ernaast. Vooral de atleten die te timecap haalden ontvingen luid applaus. De emoties slingerden heen en weer. Van uitgelaten vreugde tot helemaal leeg, kapot, teleurstelling? Na een korte break werden de vrijwilligers de arena ingeroepen voor een dankwoord, waarna de prijsuitreiking plaats vond. De nieuwe kampioenen zijn gehuldigd. Wat een fantastisch schouwspel was dit! En het geeft mij alleen maar meer motivatie om het komende jaar weer eens doelen te gaan stellen en keihard te gaan werken!
img_20161002_162415

2 reacties

  • Linda

    Klinkt echt super gaaf, ik hoorde dat de zondag wel leuk was maar de zaterdag iets minder. Ik had wel mee gedaan met de voorrondes maar natuurlijk niet gehaald (wat logisch is gezien mijn verhoudingen en de gemiddelde crossfitter). Maar volgend jaar weer (en we doen gewoon mee voor de lol).

    • Andrea

      Zaterdag was het inderdaad rustiger. Zondag heb ik vooral de laatste WOD gevolgd. Volgend jaar toch ook maar de qualifiers doen. Dit is echt zo motiverend!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!