Inspiratie

Marathon van Parijs #9 Zelia did it!

Zondag was een bijzondere dag. Niet alleen sloeg mijn auto op hol en liep ik een survival. Maar diezelfde dag liepen 1000-en mensen een marathon. In Rotterdam, Wenen, Milaan en…. Parijs. Daar liep een heel bijzondere vrouw die ik het afgelopen jaar veel beter heb mogen leren kennen.

[heading size=4 style=underline]Dominer les 42 km[/heading]Zelia liep zondag haar eerste marathon. Bijna een jaar van voorbereiding ging er aan vooraf. Een fantastische reis die we samen aflegden, want ik heb haar in deze periode mogen begeleiden. Wat begon met een spontane vraag werd een serieuze aangelegenheid. Ik wilde Zelia zo fit en gezond mogelijk aan de start van háár marathon krijgen. Hoe dichterbij 12 april kwam, hoe zenuwachtiger we werden… Uiteindelijk werd het zondag en heb ik regelmatig de app met de tussentijden ververst tot ze de finish bereikte! Vandaag post Zelia haar raceverslag:

1-5 km
Ik stapte over de startlijn en ik begon te huilen. Ja, ik was nog geen 1 sec gestart of ik was met tranen aan het hardlopen. Get yourself together woman, dacht ik nog, maar de tranen bleven maar stromen. Het zou me niet verbazen als de mensen langs de kant dachten dat ik gedwongen werd om een marathon te lopen toen ze me zagen huilen. Gelukkig had ik wel een smile van hier tot de Eiffeltoren. Na 1 km herpakte ik me. Ik ging natuurlijk weer VEEEL te snel. En bij kilometer 2 voelde ik mijn kuiten. “Jongens, ik heb jullie niet gemist, doe je werk en stop met kramp”. Eentje luisterde en de andere heeft het volgehouden tot de 37e kilometer. Hoera. Tussen kilometer 2 en 5 liepen we door de winkelstraten richting Place de la Bastille. Daar was het 5 kilometer-punt en dat betekende drinken! Het was zo warm en benauwd dat ik besloot om bij elke postdrank water te pakken, dat was bij iedere 5 km! Ik was zo gefocust op een flesje water dat ik mijn vriend niet heb zien staan of horen roepen. Oeps. ik nam een colasnoepje, dat meer een geplet plakkerig snoepje was door de hitte.

Het hele verslag lezen? Check dan deze link!

[heading size=4 style=underline]Onze brieven[/heading]Zelia heeft op mijn persoonlijke hardloopschema’s getraind en liep zondag haar eerste marathon. Jullie hebben vast onze briefwisseling over en weer gezien over de voorbereidingen, tegenslagen, overwinningen, onzekerheden, trainingen, wedstrijden, PR’s en angsten. Een brief gemist? Ik zette ze even voor je op een rijtje:
Marathon van Parijs #1: PR op de halve marathon
Marathon van Parijs #2: trainer in stuitermodus
Marathon van Parijs #3: een grote teleurstelling
Marathon van Parijs #4: even relativeren
Marathon van Parijs #5: revenge op de CPC loop
Marathon van Parijs #6: Foei Zelia?
Marathon van Parijs #7: Een emotionele terugblik
Marathon van Parijs #8: De spanning stijgt…

En als kers op de taart werd Zelia door Annemerel geïnterviewd voor de Metro, wat een onwijs gaaf artikel is geworden! Hier kun je het artikel lezen (pagina 8).11143035_1573605266232779_243916313_n

Foto’s: Zelia

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!