Inspiratie

Rondje Onlanden

Weet je nog dat ik een paar weken terug een noodkreet de ether in gooide omdat ik op zoek was naar een paar trailrunners voor een fotoshoot voor Natuurmonumenten in natuurgebied de Onlanden nabij Groningen? We hebben de foto’s!

[heading size=4 style=underline]
Trailen door de Onlanden[/heading]Samen met Ludy, Daniël en Robert Jan liet ik me door fotograaf Andries op de gevoelige plaat zetten, terwijl we de trailrunroute door de Onlanden onderzochten. En eerlijk is eerlijk, ik ben superblij met de resultaten. Niet alleen mooie foto’s maar we hebben ook nog eens een supergezellige dag gehad!
Onlanden trailrun-route, mei 2015
Verrassend leuke singletracks en mooie vergezichten leverden een afwisselende run op. De Onlanden is één van de trailrunroutes van Natuurmonumenten en heeft een omvang van 19 kilometer.

Onlanden trailrun-route, mei 2015
Hier en daar gaat de route ook over verharde paden. Maar nooit ver verwijderd van het prachtige moerasgebied dat zo typerend is voor dit natuurgebied in dit van oorsprong laagveengebied. Daarom zie je hier ook typische flora en zitten hier bijzondere vogelsoorten.

Onlanden trailrun-route, mei 2015
Soms is het echt even nodig om een noodstop te maken om even om je heen te kijken. Of om even een versnelling in te zetten voor een zwaan met een nest jonkies…   Onlanden trailrun-route, mei 2015

Stiekem liepen we ook een stukje buiten de gebaande paden…

Onlanden trailrun-route, mei 2015

En alhoewel het droog was, wisten we toch nog een minuscule modderpoel te vinden. Die was een kwartier later ook droog gevallen.Onlanden trailrun-route, mei 2015
Naast trailrunnen trainden we ook onze algehele fitheid…

Onlanden trailrun-route, mei 2015

… en genoten we van de vergezichten.

Onlanden trailrun-route, mei 2015

Dag Onlanden, tot snel!Onlanden trailrun-route, mei 2015

Nieuwsgierig naar dit gebied en wil je ook een keertje een rondje Onlanden doen? Check dan de site van Natuurmonumenten voor meer informatie.

Foto’s: Andries de la Lande Cremer

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!