Inspiratie

Valencia rocks!

Ik hou er van. Nieuwe plekken ontdekken. Dit weekend was dat Valencia. Beter gezegd: ik zit hier nu nog. Morgen komen we weer naar Nederland. Dan maken de pepernoten plaats voor kerstkransjes en kan ik de was góed doen…

[heading size=4 style=underline]To do list[/heading]Valencia is een onwijs mooie (en toeristische) stad en net als in ieder andere stad vind ik mijn bezoekjes altijd veel te kort. We hebben nooit genoeg tijd om onze hele waslijst aan to do’s af te werken, lopen de blaren op onze voeten, eten veel te veel en hangen de toerist uit. Maar dit zijn toch wel een paar bijzonderheden en hoogtepuntjes die ik je niet wil onthouden.

[heading size=4 style=underline]Appeltjes van oranje[/heading]Terwijl Sinterklaas in Nederland in de stress zit met al zijn pakjes, hangt het hier in de stad vol met appeltjes van oranje in de bomen. Leuk straatbeeld! De clementines kosten ook geen drol. Op de Mercado Central betaaal je een euro voor een kilo! Inclusief takjes en blaadjes. En zoet! Overigens een erg leuke foodmarkt: vlees, groente, wijn, vis. En alles dagvers. Je komt ogen te kort.
img_20161205_113909
[heading size=4 style=underline]Poekies[/heading]De gevels zijn hier volgekalkt met… katjes! De katjes van de kunstenares Julia Lool geven het straatbeeld iets huiselijks en gezelligs. Overigens zie je best veel street art in Valencia, al kan het (nog) niet tippen aan Berlijn.
img_20161203_160846

[heading size=4 style=underline]Electra[/heading]Onze stoppen zitten niet in een kastje, nee die hangen gewoon aan de muur. Handig trouwens, want de airco en de wasmachine kunnen niet tegelijk aan. Ontdekten we. BAM! Stoppen er uit! Ook al heb ik de ballen verstand van electra: dit kan toch nooit veilig zijn? Onze centrale electrokast in de hal van het appartementencomplex… Er onder ligt een plas water.
img_20161202_201746
[heading size=4 style=underline]Palmbomen[/heading]Van palmbomen krijg ik altijd een tropisch vakantiegevoel. Er staat er eentje recht voor ons appartement.
img_20161202_150314Ze fleuren het straatbeeld op en zelfs een regenachtige dag krijgen ze niet somber. Al kon je de buien van vandaag eerder scharen onder tropische stortbuien. Nat tot op het bot! De kleding hangt te drogen onder de airco, die op standje hoog staat en de deur staat wagenwijd open…
img_20161205_205038
[heading size=4 style=underline]Jardines del Turia[/heading]Ooit stroomde de rivier Turia dwars door Valencia, maar de vele overstromingen bedreigden keer op keer de stad en haar bewoners. De Turia werd omgelegd en daarmee kwam een strook van zo’n 9 kilometer beschikbaar, die in de jaren 80 werd omgetoverd tot immens stadspark. Als een groene rivier stroomt het park nu van het Cabecera Park in het westen naar de stad van kunsten en wetenschappen in het oosten. Overigens enorme imposante gebouwen, die er in het grauwe weer van vandaag verloren bij lagen.
img_20161205_130658Het park biedt ontelbaar veel manieren om te recreëren met als toppunt toch wel het uitgezette hardloopparcours.
15284148_1253653288029368_6059856959718233609_n
[heading size=4 style=underline]Oude stad[/heading]Ons appartementje bevindt zich in El Carmen, een oude stadswijk in de ronding van de Jardines del Turia. Hier is van alles te zien en te doen. Je wandelt als het ware door een museum, zoveel historie is hier te zien. Op iedere hoek van de straat wel een markant gebouw in typisch Spaanse bouwstijl met Moorse invloeden. Alleen al om de (historische) architectuur is Valencia een aanrader en een plek waar ik zeker nog een keer naar terug kom!
img_20161205_142055
Adios Valencia! Je was fantastisch!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!