Nieuws

Bourgondischer kan niet!

Ik moet toch echt mijn bucket list gaan herzien…  Dit weekend werd de 30e Marathon du Medoc gelopen. Juist, in die wijnstreek in Frankrijk… Dat dat meer weg heeft van een groot vreet- en drinkfestijn wist ik al, maar nu ik deze beelden zie… Hier moet ik eens gelopen hebben! Overigens stopt niet iedereen bij iedere verzorgingspost en worden er nog mooie tijden gelopen!

[heading size=4 style=underline]42 km eten en drinken[/heading]Van een hongerklop of uitdroging kan op de Marathon du Médoc geen sprake zijn, met wijn, oesters, kaas en vlees aan de bevoorradingsposten. Bekijk de beelden van de lekkerste marathon van het jaar!

De 30ste editie van de Marathon du Médoc lokte maar liefst 10.000 deelnemers naar het Franse Pauillac. Op het programma stonden 42,195 km langsheen wijngaarden en kastelen, met onderweg 53 orkestjes en een twintigtal bevoorradingsposten. Daar waren geen energierepen of -drankjes terug te vinden, maar wel lekkernijen als wijn en kaas.

Carnaval was het thema dit jaar. Bijna alle deelnemers gingen dan ook verkleed van start. Zo ook winnaar Thierry Guibault, die voor het vierde jaar op rij zegevierde en dat in een tijd van 2u28:41. Bij de vrouwen behaalde Nathalie Vasseur al haar twaalfde zege. De winnaars hadden niet veel tijd genomen om te genieten van de bevoorradingen, maar zagen zich getroost door het feit dat ze hun lichaamsgewicht in wijn mee naar huis kregen.

Bron: Running.be

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!