Nieuws

Een bijzonder ‘Boston’

Vandaag werd de marathon in Boston gelopen. Vorig jaar eindigde deze marathon in een bloedbad. De slachtoffers worden niet vergeten. Sterker nog. De winnaar Meb Keflezighi droeg de namen van de dodelijke slachtoffers met zich mee. Een recordaantal deelnemers nam dit jaar deel aan de marathon van Boston en honderdduizenden mensen stonden langs de kant te supporteren. Boston IS strong!

[heading size=4 style=underline]Winnaar draagt namen van doden ‘Boston’ met zich mee[/heading]De zege bij de marathon van Bosten ging vanmiddag voor het eerst sinds 1983 naar een Amerikaan. De 39-jarige Meb Keflezighi soleerde naar de winst in Boylston Street in een persoonlijk record van 2.08.37.

Die tijd lag wel ver boven het onwaarschijnlijk snelle parcoursrecord van 2.03.02. Maar tijden deden er precies een jaar na de bomaanslagen in Boston niet toe. Keflezighi toonde op eigen wijze zijn eer aan de vier slachtoffers van vorig jaar. In elke hoek van zijn ‘startnummer’ had hij de voornamen geschreven: Krystle Campbell, Lu Lingzi en Martin Richard kwamen om tijdens de aanslagen. Officier Sean Collier werd dagen later gedood bij de jacht op de daders.

‘Het was mijn droom om Boston te winnen. Ik wilde hetzelfde voor de mensen doen als de Boston Red Sox.’ De honkballers van de Amerikaanse stad wonnen vorig jaar de World Series.

Achter Keflezighi, die zijn derde marathon won en alweer 10 jaar geleden zilver won op de olympische marathon van Athene, rende de Keniaan Wilson Chebet naar de tweede plaats in 2.08.48. Een andere Keniaan, Franklin Chepkwony, maakte het podium compleet met zijn derde plaats in 2.08.50.

Meb 2 Collage
Bron: Ad.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!