Nieuws

Haastig spoed is zelden goed…

Lopen op de atletiekbaan vind ik heerlijk. Ik hoef niet te letten op de ondergrond, uitstekende wortels, verkeer, etc. Ik kan gewoon mijn verstand op 0 zetten (kost overigens weinig moeite) en gaan met die banaan. De lijnen op de baan wijzen me de weg en smooth vlieg ik door de bochten. Dat wordt op deze baan onmogelijk…

[heading size=4 style=underline]Haastklus: atletiekbaan in China krijgt rechte hoeken[/heading]Een pas gerenoveerd sportstadion in het Chinese district Tonghe is opgeleverd met een schoonheidsfoutje: de atletiekbaan is geen ovaal, maar beschikt over hoeken van 90 graden.Tot de ingreep zou zijn overgegaan om de renovatie tijdig te kunnen afronden vanwege een inspectiebezoek van de Communistische Partij. De rest van het stadion, van tribunes tot grasveld, is wel gewoon volgens plan opgeleverd.

Op verzoek van een actualiteitenprogramma liepen verschillende inwoners van Tonghe, in de noordoostelijke provincie Heilongjiang, een testrondje in het gezelschap van een verslaggever. Ze vonden het stadion prachtig, maar waren niet te spreken over de merkwaardige vorm van het hardloopparcours.

Als officieel excuus voor de opvallende vorm van de baan werd de slechte staat aangevoerd waarin de oude baan verkeerde. Die zou dusdanig zijn versleten, dat er onmogelijk nog een fatsoenlijke baanindeling op uit te tekenen zou zijn.

Bron: RTLnieuws

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!