Nieuws

Hondstrouw

Je gaat voor winst naar de Adventure Racing World Championships en komt terug met… een nieuwe vriend! Dit maakte het Zweedse team deze maand mee tijdens hun deelname aan de helse race, toen Arthur, de zwerfhond, zich bij hun team aansloot en niet meer van hun zijde week. Een heel mooi verhaal maar houdt wel een zakdoekje bij de hand.

[heading size=4 style=underline]Zwerfhondje Arthur vindt nieuw thuis bij extreme sporters[/heading]Een zwerfhond is aangehaakt bij een groep Zweden die voor de ‘Adventure Racing World Championship’ een barre tocht door het Amazonegebied in Ecuador maakte. De hond kwam tijdens een rustpauze tevoorschijn en bleef de Zweden volgen tot de finish zes dagen later. Arhur, zoals de Zweden de zwerfhond doopten, onderging dezelfde ontberingen als zijn nieuwe vrienden. die uiteindelijk een nieuw thuis voor hem regelden. De hond liep de laatste delen mee van de trektocht die in totaal ruim 690 kilometer duurde. De ‘Adventure Racing World Championship’ vond plaats in Ecuador en de tocht ging door de Andes, Pacific en het Amazonegebied.

hond

Rustpauze
The Daily Mail vertelt hoe groep Team Peak Performance hongerig en doodmoe neerstreek voor een pauze tijdens de race waar veel extreme-sporters aan meedoen.  Voor hen lag een gevaarlijke tocht van bijna 32 kilometer. Toen de atleten een blikje gedroogd vlees opentrokken, kwam er ineens een zwerfhondje tevoorschijn. De hond werd gevoerd door de Zweden, en toen de groep opstond om de tocht te vervolgen, volgde het beestje direct.

Ontberingen
Arthur onderging dezelfde ontberingen als zijn nieuwe vrienden. Kajakken, modderstromen, hiken: Arthur deed mee. Zelfs toen het team de hond wilde wegjagen om hem de ontberingen te besparen, weigerde Arthur de groep te verlaten.
1601443_1017762034915943_3288908274599001700_n

Finish
Uiteindelijk betekende dit dat de atleten stopten voor een pauze als Arthur moe werd, en de hond uit de modder gered werd als hij vast kwam te zitten. Na zes dagen haalde het team samen met Arthur de finish. De mannen brachten het diertje meteen naar de dierenarts want het was uitgeput.

Terug naar Zweden
De Zweden realiseerden zich dat ze Arthur niet achter konden laten. Het beestje werd geadopteerd en stapte samen met zijn nieuwe vrienden aan boord van het vliegtuig naar Zweden. Daar wordt hij opgevangen door zijn nieuwe baasjes en heeft hij nu eindelijk een echt dak boven zijn hoofd.

Bron: AD.nl
Foto’s: © Facebook/TeamPeakPerformance/Krister Göransson

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!