Nieuws

Kruipend over de finish…

Als je een hardloper vraagt of ze liever tijdens een wedstrijd op zouden geven of door gaan, dan hoor ik steevast: “Al moet ik kruuuuipend over de finish!”. Vaak zijn dat eerder woorden dan daden. Want als je echt op het punt bent aanbeland dat je alleen maar kunt kruipen, dan geven de meeste mensen er de brui aan. Het vraagt enorme toewijding en een groot doorzettingsvermogen om op dit punt van breken en fysiek ongemak daadwerkelijk tot kruipen over te gaan om maar die finish te halen. Nu hangt er voor de meesten van ons ook geen prijzengeld vanaf…

[heading size=4 style=underline]Marathonloopster wordt kruipend derde[/heading]Atlete Hyvon Ngetich heeft bij de marathon van Austin voor een opvallend moment gezorgd. De 29-jarige Keniaanse kwam in de Texaanse stad totaal uitgeput over de finish, maar eindigde desondanks als derde.

Ngetich zakte door vermoeidheid in de laatste twee kilometer van de race door haar knieën en kroop vervolgens op wilskracht naar de eindstreep. De atlete, die een groot gedeelte van de wedstrijd aan de leiding ging, werd in het restant bijgestaan door medewerkers van de Eerste Hulp, zonder directe hulp te krijgen. Dan zou Ngetich gediskwalificeerd zijn.

“Kan me niets herinneren”
Pas na de finish werd de Keniaanse behandeld. “Ik kan niet herinneren wat er de laatste twee kilometer met me gebeurde”, zei de inmiddels bijgekomen Ngetich, die op het laatste moment nog door Hannah Steffan werd gepasseerd. De organisatie in Austin was zo onder de indruk van de prestatie van Ngetich dat ze dezelfde hoeveelheid prijzengeld kreeg als de nummer twee.

Bron: NOS.nl

Een beetje een dubbel gevoel na het zien van dit filmpje. Het is niet de eerste keer dat lopers uitgeput de finish proberen te halen en dat de officials niet ingrijpen. Ingrijpen betekent diskwalificatie en dag prijzengeld. Maar als iemand niet bij zinnen is? Wanneer en wie bepaalt dan dat het genoeg is? Of niet.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!