Nieuws

Maar vanavond…

De smoes “schat, ik heb hoofdpijn” hoef je voortaan niet meer te gebruiken. Zeg gewoon dat je liever een rondje gaat hardlopen, dat is beter voor de lijn. Of ga samen, wel zo gezellig.

[heading size=4 style=underline]Hardlopen beter dan seks voor calorieverbruik?[/heading]Tijdens een gemiddelde sekssessie worden meer kilocalorieën verbrand dan tijdens een wandeling. Joggen en hardlopen blijkt calorietechnisch echter de beste keuze.
Onderzoekers van de University of Quebec in Montreal bestudeerden 21 heteroseksuele koppels tussen de 18 en 35 jaar. Een gemiddelde vrijpartij duurde 25 minuten. Tijdens de seks verbrandden de mannen zo’n 4,2 en de vrouwen 3,1 kilocalorieën per minuut.

Het energieverbruik werd gemeten met behulp van een sensorische armband, zowel tijdens de seks als op een loopband. Met hardlopen verbranden mannen gemiddeld 9,1 kilocalorieën per minuut, bij vrouwen was dit 7,1. Dit is beduidend meer dan tijdens de seks. Opvallend was ook de duur van de vrijpartijen: variërend van 10 tot 57 minuten. Eerder onderzoek toonde namelijk niet alleen aan dat per minuut veel minder calorieën worden verbrand, maar ook dat een sekspartij slechts zes minuten duurt. Op die manier is er weinig verschil meer tussen seksen en wandelen.

De Canadese onderzoekers zijn van mening dat een gepassioneerde vrijpartij toch echt wel kan tellen als een beweging. Zij beschrijven de resultaten van hun onderzoek in het tijdschrift PLOS ONE.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!