Nieuws

Toploper uit uitslag Enschede

Als je in de top 20 van de marathon van Enschede wilt finishen moet je toch iets beter je best doen dan Gayri Hawery. Hij maakte het wel heel bont door halverwege van het parcours te stappen en doodleuk bij kilometer 41 weer het parcours op te komen en als 14e te finishen… Beste Gayri: dat valt best wel een beetje op als je dat tussen de topatleten doet…

[heading size=4 style=underline]Toploper uit uitslag Enschede geschrapt[/heading]Eén van de toplopers is geschrapt uit de uitslag van de Enschede Marathon. Het gaat om Gayri Hawery, die als veertiende over de finish kwam. Op de website losseveter.nl werd al meteen getwijfeld aan de uitslag. Harm Sengers die als dertiende finishte schrijft: “Tangerman is veertiende, niet die Gayri Hawery: hem heb ik toch echt na 12 kilometer ingehaald en hij stapte bij 41 kilometer vlak voor me pardoes het parcours weer op.”

[heading size=4 style=underline]Meer twijfels[/heading]Iemand anders bevestigt dat: “Harm heeft het bij het rechte eind. Het groepje met Nackaerts, Tangerman, Hemstede en Koelma heeft Gayri Hawery net voorbij halfweg gepasseerd. Hij liep op dat moment nog amper 15 kilometer per uur.” Hawery komt in de officiële uitslag inmiddels niet meer voor.

Casper Koelma, die zeventiende werd, zegt: “Ik moest ff googelen om te zien wie die Gayri Hawery is en kom tot de conclusie dat ik ‘m inderdaad ingehaald heb rond kilometer 22. Toen nog in gezelschap van Tangerman, Hemstede en Nackaerts. Die kan dus nooit voor mij gefinisht zijn. Laat staan vóór Tangerman.”

[heading size=4 style=underline]Geschrapt[/heading]De organisatie van de marathon bevestigt dat Hawery zeker één controlepunt in Glanerbrug heeft gemist. In zijn kloktijden mist er een uur. Het komt vaker voor dat lopers tijdens een marathon vals spelen. Bij de Marathon Rotterdam waren dat er maar liefst 129. Het ging daar overigens niet om een toploper. Hoeveel er in Enschede in totaal hebben vals gespeeld is nog niet duidelijk, Hawery was in elk geval de enige in de top 20.

Bron: RTVOost.nl

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!