Persoonlijk

28 dagen in een maand

Het is 28 februari…. 28 februari?? Hallooooo, is de maand nu al weer bijna voorbij?! Ongelooflijk hoe snel deze maand is gegaan en dat is niet alleen omdat ie een paar dagen korter is. En mijn kilometers dan? Een korte maand betekent minder dagen, betekent ook minder trainingsdagen, betekent minder kilometers… of niet?

Nu missen we dit jaar 29 februari en dat had net de dag kunnen zijn dat ik een lange duurloop zou gaan lopen en mijn kilometergemiddelde een boost had kunnen geven. Hoe ga ik dat nou oplossen? Ik ben lekker op dreef met het uitbreiden van mijn omvang en gelet op het totaal aantal maandkilometers zit ik al aardig in de buurt van januari (dat was 210 kilometer). En dat met een paar dagen minder!! Ik moet en zal dat aantal in februari gaan overtreffen. Daar moet ik nog een paar kilometer voor lopen, maar liefst iets meer. Dus ik heb nu de oplossing gevonden om de 29 februari te compenseren. Ik train vandaag gewoon 2 keer!

Vanochtend met een duurloopje van 10 kilometer begonnen. Met de romige avocado shake uit het hardloperskookboek werd de dag gestart, al werd ik pas echt wakker terwijl ik de loopschoenen al aan had en ergens in een bomenlaantje liep. Heerlijk die frisse ochtendlucht! Het is jammer dat ik zulke vroege ochtendloopjes niet vaker doe… Maar met de lente in aantocht denk ik dat dat wel vaker gaat gebeuren. Zo vroeg in de morgen ruikt de lucht anders, de atmosfeer is anders, de natuur ontwaakt en je hoort geluiden die je later op de dag niet hoort, of die door het verkeer worden overstemd. Plus: ik zag weer 3 reetjes in de weide! Tot zover training 1 van 28 februari die me de nodige kilometers opleverde.

Vanavond staat training 2 bij Altis in de agenda. Niet op de baan maar heuveltraining op de brug… Veeg me vrijdag maar op…!

2 reacties

  • Elsa

    Hahaha, dit had een actie van mij kunnen zijn. Ik heb gelukkig heel wijs aan het begin van de maand mijn doel voor februari iets lager gesteld dan voor januari.
    Al ben ik vanavond lekker toch 4 km over het totaal van januari heen gegaan! 😀

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!