Persoonlijk

A day in Berlin

Wat hou ik toch van Berlijn. Ik vind het een fantastische stad. Een stad waar ik me met gemak thuis voel en dat is uitzonderlijk, want ik ben eigenlijk geen stadsmens. Maar de sfeer in Berlijn, de vriendelijke mensen, de ruimte, de cultuur, toch ook wel de historie die me boeit, het vele eten en drinken en het perfecte openbaar vervoer zorgen er voor dat ik hier eigenlijk best graag zou willen wonen…

Vandaag hebben we Berlijn op vele manieren weer (her)ontdekt. Heerlijk, een stad waar je nooit uitgekeken raakt! Ik neem je even mee op een dagje Berlijn, beginnend bij gistermiddag.

Na een rit van 6 uur eerst de spullen uit de auto gegooid en richting Markthalle Neun voor onvervalste Berlijnse fingerfood. Steak 30 uur gemarineerd in cider met uien die 30 uur gekarameliseerd waren op een bedje van aardappelbrood… Om je vingers bij op te eten! Was ook niet zo moeilijk, want het was loeilekker, maar veel te weinig! Dus dat bodempje werd nog even bedekt met een hamburger bij de Burgermeister.
Berlin 1 Collage
De ochtend begon in ons appartement. Aan de voorzijde kijken we uit op Hermanstrasse en de achterzijde op een kerkhof. Heerlijk rustig… Het appartement is modern, maar op sommige punten vintage ingericht. Zo staat er een oude bioscoopstoel en beschikken we over deze fantastische radio, die het nog doet ook! De dag kun je niet beter starten dan met heerlijk vers gezette koffie met de aeropress.
Berlijn 2 Collage
De eerste stop van vandaag was een businessmeeting. Zelfs in Berlijn wordt er hard doorgewerkt aan RunAndreaRun.nl! De locatie lag verscholen op wat op het eerste gezicht gewoon een rij huizen leek. Verrassend was het hele industriële terrein erachter, vol met hippe bedrijfjes!
Berlijn 3 Collage
Met de metro gingen we vervolgens richting Checkpoint Charlie. Niet voor de toeristische attracties, maar voor een koffie bij Westberlin. Omdat het tegen lunchtijd liep reden we door naar Tiergarten voor een onvervalste currywurst met frietjes en bier. Om 13.00 uur is dat in Berlijn vrij normaal…
Berlijn 4 Collage
De lunch werd er afgewandeld met een wandeling richting de Kurfursterdamm om wat te shoppen. Achter het Europecenter, aan de rand van de dierentuin, is een compleet nieuw shoppingcenter gebouwd, Bikini Berlin. Een industrieel pand met pop-up stores inside. Uniek zijn de grote raampartijen, waarbij je recht de dierentuin in kijkt! Op het dak is de Cynepmarket gesitueerd met een cafe/restaurant annex interieur/kledingshop. De combinatie is  fantastisch, het toilet grandioos.
Berlijn 5 Collage
Maar we zijn in Berlijn voor de Velothon. Dus in de schaduw van de Brandenburgertor haalden we onze startnummers op. Nu nog duimen voor een beetje goed weer. De voorspellingen zijn waardeloos…
Berlijn 6 Collage

Fortsetzung folgt!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!