Persoonlijk

April in vogelvlucht

No more winterse kilometers, no more lange tights! Die komen nu de kast niet meer uit! Alhoewel de temperatuur soms wel even iets hoger mag, is de lente dan toch eindelijk aangebroken! April was een mooie en afwisselende trainingsmaand. De omvang lag, door een griepje en wedstrijden, iets lager dan de voorgaande maanden, maar in totaal toch nog 183 kilometer.

Ieder seizoen heeft z’n charme. Als je zoveel buiten bent, zie je wekelijks de natuur veranderen. Door de droogte leek het soms wel eind zomer, het gras was helemaal bruin. Maar na een paar flinke regenbuien en een oplopende temperatuur kleurde het gras binnen de kortste keren weer groen. De dagen lengen, de bomen beginnen nu echt uit te lopen, de vogeltjes fluiten en de reeën laten zich veelvuldig zien. Soms vergeet ik hoe lucky ik ben met mijn trainingsomgeving. Verandering van spijs doet eten en een keer een totaal andere route lopen laat me nog meer schoonheid van de Utrechtse Heuvelrug zien. Of een extreme workout ter voorbereiding van de Strongmanrun, die me weer laat weten wat spierpijn is…

In april stonden er 2 wedstrijden op het programma. De Kippenren in Barneveld werd, ondanks een minigriepje de week er voor, in een verrassende tijd gelopen en ik mocht de gouden kip weer mee naar huis nemen. De Kippenren was meteen een mooie generale voor de Breakfastrun van 30 april. Net als vorig jaar liep ik daar een pr, en wat voor 1!
De Koploop, het #EotM, kon ik zelf helaas niet meelopen, maar dat was weer een geslaagde editie met fantastische weersomstandigheden. Ook vanaf de andere kant een wedstrijd mee maken is geweldig.  Tijdens de Sportoptimaal Run mocht ik namelijk als vrijwilliger langs het parcours staan met loopmaatje Harrie. Wat genoten we van het mooie weer, de snelheid van de cani-crossers en de gezelligheid!
Collage april

Gear en gadgets werden er ook weer getest. De Asics Fuji Trainer 2, 100 dagen sportrusten, de voorjaarscollectie van Salomon en  Moving Comfort en ik testte de Adidas BOOST Energy tijdens de Boost Night Run bij Run2Day in Amersfoort. En sinds deze week mag ik de Boost Stella McCartney aan mijn voetjes dragen! Wat een geweldige schoen!
Ondertussen is ook het terugkerende item Trip Down Memory Lane gestart. Heb jij een mooi verhaal dat je wilt delen? Meld je dan aan!

Mei gaat een nog mooiere maand worden, met een leuke wedstrijd waar dit keer mijn pr op de 5 km er aan moet gaan geloven, mooie trainingen, een andere trainingsomgeving… En natuurlijk nog meer leuke blogs! En last but not least… er is weer een RunTwitterRun in voorbereiding! Hou de site in de gaten voor alle informatie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!