Persoonlijk

Augustus 2014 in vogelvlucht

NAILED IT! Deze maand liep ik de grootste omvang ever! Menigeen zal denken ‘is dat alles’ en bij de ander hangt de kin op de grond als ik zeg dat ik deze maand 282 kilometer heb gelopen. Maar voor mij is dit een record. En ik ben er blij mee! Want ondanks de toename van de omvang en wat kleine pijntjes, lijkt mijn lijf de voorbereidingen voor de marathon van Berlijn goed te verteren. Nu gaat het aftellen beginnen…

Aftellen naar voor mij twee bijzondere momenten. Allereerst de marathon van Berlijn op 28 september en vervolgens de WC OCR eind oktober. Een bijzondere combinatie om gelijktijdig voor te trainen. Daarom lag de focus deze maand niet op wedstrijden, maar op lange afstanden. De enige ‘wedstrijd’ was een wederom fantastische Trail des Fantomes in La Roche en Ardenne. De Ardennen lenen zich bij uitstek voor prachtige trailruns en na de Asics Xtrail Series vorige maand had ik enorm veel zin om weer af te reizen naar de Ardennen.
Verder liep ik deze maand veel duurlopen. Vooral op plekken waar ik nog niet eerder gelopen heb. Zoals de Lemelerberg tijdens het Outdoor Festival Dudeljo. In een stralende zon en in een megahoosbui, doorweekt en koud.
Aug 2 CollageDe lange duurlopen zijn de kans bij uitstek om eens een totaal nieuwe omgeving te ontginnen. Gewapend met Camelbak, Garmin en telefoon zocht ik mijn weg ontdekte ik mooie plekken in Nederland. En des te meer realiseerde ik mij hoe fijn het is om de benen het werk te laten doen en de gedachten op 0 te zetten. Vooral de laatste week van augustus was mij veel te heftig door de ene na de andere rotsituatie of -bericht. Ik was er helemaal klaar mee. Mijn eigen running therapie hield me op de been.
Naast het hardlopen train ik ook voor het WK. Krachttraining en techniektraining vormen een vast onderdeel van het trainingsplan. Ik word steeds creatiever in huis. Zo liggen de kettlebells, matje, losse gewichten en de Compry Recovery van Herzog Medical pontificaal in de huiskamer. En om op te trekken heb ik ontdekt dat de houten balustrade van de trap sterk genoeg is om mij te houden… Voor hoe lang nog…?

Afgelopen maand was het door het even een paar weken wat stiller op de site. Enerzijds was ik toe aan vakantie en even wat minder getyp op de laptop. Maar aan de andere kant was ik achter de schermen bezig met een waanzinnige actie. In samenwerking met Crowdsport.nl heb ik mijn eigen crowdfundingsactie op gezet om deelname aan het WK zeker te stellen. Want ik stel wel de hele tijd dat ik naar het WK ga, maar het kostenplaatje deed me enorm schrikken… Middels de crowdfundingsactie hoop ik mijn droom te kunnen verwezenlijk en jij kunt daar onderdeel van zijn. Alle kleine beetjes helpen en jouw donatie levert jou een leuke tegenprestatie van mijn kant op! Zo nemen we samen deel aan het WK.
RunAndreaRun Crowdsport.nl
En tussen de bedrijven door werd er nog gewerkt aan reviews. Kenmerkend van de items van deze maand was kleur. Veel kleur. Vooral knalkleuren. Laat ik daar nou net van houden… De fashionshoot voor Li-Ning was eens iets totaal anders. Ik mocht daarnaast de Adidas Energy Boost 2.0 aan mijn voeten voelen. Die kleur! Daar moet een bijpassend setje mee geshoot worden. Een enorm snel receptje werd uitgetest en deze komt nu wekelijks terug in de keuken. Succes dus!
Aug 1 CollageIk sta nu aan de vooravond van de meest mooie maand van het jaar (en volgende maand zeg ik precies hetzelfde over oktober). Maar komende maand moet het gebeuren. Never lose the focus. Het is zover. Maanden van training voor de marathon van Berlijn. Op 28 september moet het er uit komen. Die inspanningen, die trainingen, die focus, het doorzetten en toch ook het opzij zetten van wat onzekerheidjes. Hoe hoger de doelen, hoe groter die onzekerheid…

2 reacties

  • Willem

    Heel inspirerend allemaal, zowel je site als je persoonlijke loopverhalen. Ik deel je looppassie (alhoewel ik ongeveer de helft van jou augustus-score haal) en ben zelf net met iets vergelijkbaars begonnen (www.junkierunner.nl). Ik kom hier zeker regelmatig terug om inspiratie op te doen ;-).

    Succes!!!

    Willem

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!