Persoonlijk

Augustus in vogelvlucht

Deze maand hoefde ik niet te schrikken van het totaal aantal gelopen kilometers. Dat is weer een respectabele 209 kilometer. Van een wedstrijdperiode in juli, waarbij ik me vooral richtte op de middellange afstand, stond deze maand in teken van Trails des Fantomes en daarvoor moest ik mijn omvang uitbouwen.

Maar vóór Trail des Fantomes liep ik eerst met Ilonka als team Jut & Jul de duoloop 10 kilometer tijdens de Henschotermeer Games. Bedoeling was om er een rustig duurloopje van te maken. Maar met een eindtijd van 43.21 minuten, waarmee we als eerste dametjes over de lijn kwamen, kun je dat ‘rustig’ wel schrappen. En dat terwijl ik ’s ochtends nog een RAR liep met Marlies!
Trail des Fantomes was echt waanzinnig. Al maanden keek ik hier enorm naar uit. De trailroute van ruim 26 kilometer was mooi en zwaar met een paar flinke steile klimmen en doorsteek door de Ourthe. De volgende dag was ik maar wat blij met de lift in ons huisje… wat een spierpijn heb ik gehad! En dat zo’n trail met 1250 hoogtemeters toch een aanslag is op je lijf als je er niet specifiek genoeg voor getraind bent, merkte ik in de daarop volgende weken. Wat kleine pijntjes hier en daar. Herstel is nu het belangrijkste. De omvang in de trainingen probeer ik op niveau te houden, maar de intensiteit is even wat lager.
Augustus 1 Collage

In ons loopschema hadden we officieel even ‘rust’ en werden we gemotiveerd juist eens anders sporten te doen. Daar lenen de zomermaanden zich bij uitstek voor. Er werd weer een mooie toertocht gefietst, ik ontdekte de rust en het heerlijke vrije gevoel van suppen en zat afgelopen vrijdag op de sportschool eens niet in het krachthonk, maar deed mee met een les power circuit! Killing! Daarnaast had ik ook nog een paar weken vrij en die vrije tijd leende zich prima voor een paar leuke RAR’s. Joke, Marlies, Miranda en Vera werden aan een vragenvuur onderworpen en dit had weer bijzondere, inspirerende, herkenbare en aangrijpende verhalen tot gevolg.
augustus 2 Collage

Verder stond ik in de keuken voor een paar zomerse snelle gerechten: een zomerse salade, bruscetta en mijn favoriete smoothie voor na het trainen. Met ruim 30 graden buiten wist Petra me met haar zelfgemaakte ijsjes te verwennen en als koffie- en theeleut deelde ik ook mijn favoriete thee met jullie. Er werden ook weer gear en gadgets getest. De Brooks PureFlow2 zijn een mooie toevoeging aan mijn schoenencollectie.  Ook prima te drinken als icetea. In voorbereiding op de Trail des Fantomes testte ik mijn Camelbak en de post bracht mij mijn InknBurn Lust setje. Wat een super sportkleding! Na 100 dagen heb ik nu het Sportrusten programma afgerond. Het heeft bij mij vooral een bewustzijn teweeg gebracht.
Augustus 3 Collage

September werd vandaag letterlijk afgetrapt met een kickbokstraining in de tuin. Komende maand is obstaclember en neem ik deel aan in ieder geval 2 obstacleruns: Strongmanrun en Mud Masters. Als we stiekem 5 oktober ook meerekenen, telt Tough Dirt Run ook nog mee. Nog leuker: de nieuwe collecties van veel sportkledingmerken liggen vanaf deze maand in de winkel! Reviews, shoots en nog meer coming up!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!