Persoonlijk

Blue Monday

Vandaag is het de meest depressieve dag van het jaar, zeggen ze. Blue Monday. Bang dat je  verzwolgen gaat worden door de depressiviteit? Dat hoeft niet! Met deze tips kom je deze dag best wel door.

[heading size=4 style=underline]Hardlopen[/heading]Voor de hand liggend, maar ga vandaag hardlopen. Je hersenen maken tijdens het lopen endorfine aan, een morfine-achtige stof. Dit is een ‘gelukshormoon’ waardoor je niet alleen minder pijn voelt, maar vooral vrolijker wordt. Hoe meer endorfinen in de hersenen, hoe groter het euforie-gevoel. Oftewel: begin de dag met een stuk hardlopen en je dag kan al niet meer kapot!

[heading size=4 style=underline]Chocola[/heading]Hardlopen even niet mogelijk? Vergrijp je dan aan de chocola. Maar dan wel zo puur mogelijk! In chocola zitten verschillende stofjes, die een stimulerend effect hebben op de hersenen, zoals endorfine, cafeïne en anandamide (zusje van THC, cannabis). Enig nadeel: je hebt kilo’s chocola nodig om ook maar iets van een effect te bereiken…

[heading size=4 style=underline]Zon[/heading]Vitamine D is onmisbaar voor het immuunsysteem en je stemming. Onder andere de zon is verantwoordelijk voor het aanmaken van vitamine D. Ga dus lekker naar buiten, ook al schijnt de zon niet: UV straling is altijd in de lucht, alleen als de zon schijnt uiteraard meer. Te koud buiten of regent het de hele dag? Duik dan even onder de zonnebank. O ja en overdaad schaadt!

[heading size=4 style=underline]Verwen jezelf[/heading]Jezelf zo nu en dan verwennen zorgt er ook voor dat je lekkerder in je vel zit. Slaap uit, sta extra lang onder de douche, maak jezelf een ongelooflijk lekkere en gezonde maaltijd, ga shoppen, of duik eens in een goed boek. En als je moet werken? Zorg dan dat je een beloning wacht na een werkdag. Een stuk hardlopen bijvoorbeeld.

[heading size=4 style=underline]Workbreak[/heading]Werken… Week in, week uit. En dan met het vooruitzicht dat je dat nog járen mag (eehmm… moet) doen, maken je er niet vrolijker op. Plan een workbreak! Surf de wereld in! Zoek de mooiste droombestemmingen uit en plan je vakantie, of een weekendje weg, een stedentrip. Allemaal iets te prijzig? Zoek dan leuke loopwedstrijden of evenementen uit, zodat je iets hebt om naar toe te leven en naar uit te kijken. Daar wordt je vanzelf weer vrolijk van!

Hoe kom jij bue Monday door?

 

 

Eén reactie

  • Elsa

    Ik wist niet eens dat het officieel Blue Monday was vandaag! Maar als dit mijn meest depressieve dag van het jaar is, dan teken ik vast voor de rest van het jaar! 😀
    Na het werk lekker hardgelopen, te lang onder de warme douche gestaan en nu lekker in m’n huispak met een kopje thee op de bank. Mmmm… 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!