Gear, gadgets en lifestyle,  Persoonlijk

Boston… 1 year later

Wekelijks worden er wereldwijd tig marathons gelopen. Door hardlopers zoals jij en ik. Met een passie voor de sport. Hun droom achterna: die magische afstand van 42.195 meter overbruggen. Geen marathon bezorgt me zoveel kippenvel als die in Boston. Een jaar geleden veranderde een feestelijk event, waarbij mensen met een lach of een traan de finish bereikten, in een bloedbad waar mensen het leven verloren of voor hun leven verminkt raakten.
dear_world_boston_02[heading size=4 style=underline]Dear World[/heading]Maandag lopen weer duizenden marathonlopers in Boston de route van Hopkinton naar Boston en finishen op de plek waar het vorig jaar op 15 april eindigde. Niemand zal ooit vergeten wat hier is gebeurd. Tussen die duizenden lopers en supporters is ook een aantal bijzondere mensen. Zij overleefden de aanslag van vorig jaar. De fotograaf Robert X. Fogarty fotografeerde de overlevenden op zijn bijzondere manier en maakte hen onderdeel van het project Dear World. Op een intrigerende wijze heeft hij hen vastgelegd, terwijl zij een boodschap, op de huid gedragen, naar de kijker uitzenden.
dear_world_boston_07Een boodschap van strijd, liefde en doorzettingsvermogen. Ik ben hierdoor geraakt. Meer dan door mijn eigen finish tijdens de marathon van Rotterdam. Want dit is iets wat er echt toe doet. De 2013 editie van Boston zal altijd een nare smaak in de mond achter laten. Ook al ‘heelt de tijd alle wonden’, de slachtoffers mogen niet worden vergeten. Deze foto’s zijn een mooi eerbetoon aan mensen, zoals jij en ik, die een passie hebben voor een sport: hardlopen. Een droom hebben, of hadden. Namelijk het overbruggen van die magische afstand van 42.195 meter. Jij of ik hadden ook op deze foto’s kunnen staan…
Meer foto’s uit de serie zijn hier te zien.
dearworld2

[heading size=4 style=underline]Adidas for Boston[/heading]Dat mensen strijdlustig zijn blijkt wel. Deze Boston editie leeft. We mogen niet vergeten wat er is gebeurd, maar moeten wel doorgaan. In tribute heeft Addias een Bostonlijn gelanceerd, die in Nederland exclusief online te verkrijgen is. De collectie bestaat uit shorts, t-shirts, longsleeves voor dames en heren in de kleuren blauw/zacht oranje.
483239667
[heading size=4 style=underline]Adidas for Boston[/heading]
Maandag staan ze weer aan de start. Die duizenden marathonlopers, die de marathon in Boston weer willen terug brengen naar wat het was. Een fantastisch sportevenement waar dat traantje en die lach aan de finish weer veelvuldig te zien zijn. Maar nu weer vanwege het volbrengen van die prachtige afstand van 42.195 meter.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!