Persoonlijk

DE marathon ranglijst 2014!

Is de Runner’s World vorige week op de deurmat gevallen, of moet je hem nog even shoppen? Als je vorig jaar een marathon hebt gelopen, mag je deze editie eigenlijk niet missen! Want Runner’s World presenteert DE lijst waar iedere Nederlandse en Belgische marathonloper van hoopt er in te komen staan… De marathon ranglijst 2014!

[heading size=4 style=underline]Marathon ranglijst[/heading]Jaarlijks publiceert Runner’s World in januari de marathon ranglijst. Hierin worden de namen van alle Nederlandse en Belgische mannen en vrouwen opgenomen die de marathon dat afgelopen jaar respectievelijk onder de 3 en 4 uur liepen. Een pr enkele jaren eerder gelopen, zie je hierin niet terug; resultaten uit eerdere jaren worden namelijk niet meegenomen. Ieder jaar dus een verse lijst van lopers. Dit jaar sieren 459 Nederlandse en 460 Belgische mannen en 1104 Nederlandse en 493 Belgische vrouwen de lijst.
Opvallend is dat het aantal vrouwen in de lijst groter is dan het aantal mannen. Sinds 2003 is duidelijk te zien dat in Nederland significant meer vrouwen dan mannen onder de gestelde tijd van respectievelijk 4 en 3 uur blijven. Sterker nog, het aantal vrouwen is sinds 2012 in Nederland meer dan het dubbele van het aantal mannen! In België is sinds 2012 een kentering te zien. Het lange afstand lopen is dus al lang niet meer een mannending.

[heading size=4 style=underline]In de lijst![/heading]In de lijst staan heel veel bekenden: loopmaatjes, bekende Nederlanders, uiteraard een lading topsporters, bloggers en…. ikke! Afgelopen jaar liep ik de marathon van Rotterdam en de marathon van Berlijn. Met wisselend succes… Op plek 148 vind ik mezelf terug met de tijd van 3.26.38 gelopen in Rotterdam. Das een flinke stijging vergeleken met mijn vorige notering van plaats 300-zoveel in 2009! Komend jaar zul je mij niet terug vinden in DE lijst. In 2015 loop ik geen marathon. Alle focus ligt op het WK OCR.
De marathon ranglijst is online hier te vinden.
10307209_10205963610756518_7928858945972581445_n

4 reacties

  • Paula

    Nou, ik sta erin… met de meest belabberde marathontijd allertijden. Maar ach, dat was mijn laatste, nou hoef ik niet meer! Ik ga lekker kilometers in het bos, op bergen en door rivieren maken. Pluh!

  • Elsa

    Ik sta er ook in! Wat een verschil tussen de mannen en vrouwen zeg. Het zou me niet verbazen als ze de grens van 4 uur gaan verleggen naar 3:30 voor de dames. Het is voor vrouwen nu relatief veel makkelijker om in DE lijst te komen dan voor mannen.
    Al ben ik blij dat ze dat nu nog niet gedaan hebben, hihi…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!