Persoonlijk

De statistieken

Ik ben best een controlfreak (dat is nu al het understatement van het jaar…). Daarom noteer ik zo ongeveer alles wat ik doe en hou ik alles nauwkeurig bij. Mijn meest memorabele momenten van 2013 heb je al kunnen lezen. Maar het rekenend brein wil ook wat. Daarom: de cijfers in beeld.

[heading size=4 style=underline]Kilometers[/heading]In 2013 liep ik in totaal 2.518 kilometer. Vooral het 4e kwartaal werd er veel gelopen. Een trainingsdoel voor ogen leidde tot een toename van de omvang. Oktober, december en november lieten respectievelijk een maandtotaal zien van 258, 250 en 247 kilometer. De meest omvangrijke trainingsweek was week 43, de herfstvakantie, met 75 kilometer. Van die vrije dagen heb ik goed gebruik gemaakt als ik zo terug kijk!
Dipjes waren er (gelukkig) eigenlijk niet. De minst omvangrijke maand was juli (165 kilometer), waarin ik een aantal wedstrijden over kortere afstanden had met de nodige hersteltijd.

[heading size=4 style=underline]Wedstrijden[/heading]Er werden in 2013 in totaal 21 wedstrijden gelopen, van baaninstuiven tot trails en van wegwedstrijden tot obstacleruns. Bij elkaar opgeteld ruim 200 kilometer aan wedstrijd. De meeste wedstrijdkilometers werden gelopen op de weg (ruim 61 kilometer), gevolgd door trails (60 kilometer) en obstacleruns (47 kilometer). Ik mocht 5 keer het podium opklimmen, waarvan 1 keer op de 3e plek (Flow Eindhoven) en 4 keer op de 1e plek (NK Veldloop gemeenten, Kippenren, Heuvelrugloop, Meidenloop Utrecht).
Pr’s liep ik dit jaar op de halve marathon, de 10 en 5 kilometer, de 5000m en 3000m op de baan.

[heading size=4 style=underline]Trainingen[/heading]De overige ruim 2.300 kilometers werden dus gelopen tijdens de trainingen. Baantrainingen, duurlopen en intervals in het bos. Jammer genoeg is niet te achterhalen hoeveel kilometer ik nu daadwerkelijk op de baan heb gelopen, maar grofweg geschat heb ik zo’n 1.500 rondjes op de baan gelopen… Daar zou je toch duizelig van worden!?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!