Persoonlijk

Dit was 2016

De ultieme Throwback Thursday: een jaaroverzicht van 2016. Een bijzonder jaar. Een jaar waarvan ik geen verwachtingen had, maar dat me op alle fronten heeft verrast. Dag 2016, je was fantastisch!

[heading size=4 style=underline]Simply the best[/heading]Wat een jaar was 2016. Ik zag enorm tegen dit jaar op, maar op alle fronten was dit jaar mij goed gezind. Ik heb op de mooiste plekken mogen racen, heb mijn OCR-mojo weer helemaal terug gevonden, nog meer leuke en lieve mensen leren kennen tijdens mijn avonturen, ik heb de mooiste ontdekkingen gedaan, enorm veel woooooww-momenten gehad en heel veel lol gehad. Mijn mooiste momenten van 2016 bedenken. Dat was nog best lastig. Tot ik terugkeek naar de ‘doenen’ die ik me dit jaar gesteld heb!

Want mijn mooiste momenten komen overeen met mijn bucketlist van januari 2016! Ik kan ze niet allemaal afstrepen, maar die schuif ik dan gewoon door naar volgend jaar en vul ik weer aan. Stiekem had ik begin 2016 als idee om iedere maand minimaal een weekend in het buitenland door te brengen en dat is in 2016 aardig gelukt. Of me dat in 2017 ook gaat lukken betwijfel ik. Maar ook op persoonlijk vlak heb ik flinke stappen gemaakt. Uiteraard mogen ook wat statistiekjes over 2016 niet ontbreken. Want ik ben en blijf een cijferofiel.

[heading size=4 style=underline]Brain control[/heading]Al eerder schreef ik over mijn burn out/PTSS. De weg naar herstel is lang. Enorm lang (naar mijn zin veel te lang). Maar als ik naar precies een jaar geleden kijk, sta ik nu zo anders in het leven en heb ik enorme stappen gemaakt! Ik kan niets anders zeggen dan dat ik ongelooflijk  gegroeid ben en zoveel sterker ben geworden. Ik kan alles aan (denk ik)! Op de één of andere manier is mijn hele mindset 180 graden gedraaid lijkt het wel. Er is een soort berusting over me neergedaald. Ik leef veel  meer in het ‘nu’, voel me meer ontspannen en ik laat me door niets of niemand meer gek maken. Ik heb een doel voor ogen, waar ik nu hard voor aan het werk ben.
IMG_20160620_182309Een complete carriereswitch, onwijs veel onzekerheid op dit moment, maar met de blik op de toekomst heb ik er alle vertrouwen in! Had ik een jaar geleden in deze situatie gezeten, dan had je me op kunnen vegen. Maar nu, zelfs met griep, huppel (in mijn hoofd dan, mijn lijf doet niet mee) ik vrolijk door huis, terwijl ik van alles aan het regelen, uitzoeken en afsluiten ben. Ik ben er nog niet, maar ik kom er wel. De komende tijd word ik ondersteund door een coach die met mij gaat werken aan inner brain control. Mijn eerste kennismaking met deze methode was een openbaring en gaf me zoveel inzichten over hoe hersenen werken! Hier kan ik alleen maar heel veel van leren. Kern is om het denken los te laten en het hart te laten spreken. Nou, wat mijn hart zegt is wel duidelijk! Nu nog omzetten in actie!

[heading size=4 style=underline]Best moment 1: Spartan Race[/heading]Best moeilijk om een top 5 van de mooiste momenten van 2016 te maken, maar in dit rijtje horen zeker mijn Spartan Race avonturen thuis. Praag, Duisburg, het EK in Edinburgh, Tirol, Barcelona en Valencia, 3 Sprints, 3 Supers en 3 Beasts leverden me dit jaar 3 Trifecta’s op. Praag en Duisburg vielen qua omgeving enorm tegen, maar de andere races maakten dat meer dan goed. Kiezen wat de mooiste race van deze was? Ai, dat is moeilijk. Maar de Beasts waren toch wel de meest epic afstanden en brachten me op fantastisch mooie plekken. Bovendien mag ik me sinds deze maand officieel Spartan Brand Ambassador noemen. Er is van alles in ontwikkeling, waar we in Europa hopelijk ook van mee gaan genieten!
sportograf-87172016_lowres
[heading size=4 style=underline]Best moment 2: OCRWC[/heading]Totaal onverwacht tóch naar Canada reizen om deel te nemen aan het OCR WC! Hoe bizar was dat! Mijn kleding hing nog te drogen van Barcelona toen ik weer moest inpakken! Ik had geen verwachtingen, wél blessures aan beide voeten. Risico’s zou ik vermijden en zo liep ik, zonder mezelf druk op te leggen, op vrijdag de short course, zaterdags de standard distance en zondags ook nog het teamevent met de grootste grijns op mijn gezicht ever! Ok, niet tijdens de start en eerste etappe van het teamevent, wel daarna! De afgelopen jaren had ik mezelf flinke doelen gesteld op het WK en iedere keer ging het faliekant mis. Nu had ik geen doel, genoot ik van iedere minuut en wist ik nog een mooi resultaat neer te zetten, zelfs met straftijd doordat ik een paar obstakels niet nam vanwege de voetjes! De daarop volgende vakantie in Canada was een cadeautje.
OCR WC
[heading size=4 style=underline]Best moment 3: Trailrunweek[/heading]Mmmm… het begint er naar uit te zien dat mijn best moments zich allemaal in het buitenland afspelen… In juni nam ik deel aan de Trailrunweek van Altijdsporten.nl. Wat een waanzinnig avontuur was dat! Dagelijks stonden er 1 of 2 trails op het programma en aan het einde van de week bleek ik ruim 90 kilometer in de benen te hebben! Ik stond op de mooiste toppen, at de lekkerste maaltijden, had de grootste lol met de andere trailrunners, sliep als een roosje, stond op een slackline te stunten, kwam nauwelijks de bergen op door de enorme hooikoorts die me astmatisch maakte, sjeesde in moordend tempo de bergen weer af,  genoot van de mooie uitzichten. Vakantie zoals vakantie hoort te zijn, die vriendschappen voor het leven opleverde.
IMG_20160620_115245
[heading size=4 style=underline]Best moment 4: Niets moet alles mag[/heading]Na het OCR WC 2015 had ik overal even genoeg van. Ik was mijn OCR-mojo finaal kwijt en november en december 2015 riep ik uit tot herstelmaanden, waarin niets moest en alles mocht. Eeehm… in die modus bleef ik dus heel 2016 hangen… En eigenlijk beviel me dat uitstekend! Geen zin om te trainen? Nou, dan ga ik toch niet! Zin om twee keer op een dag te trainen? Prima, doe ik dat toch gewoon! Ik trainde niet volgens een schema of plan. Was een ongeleid projectiel. Mijn #neverlosethefocus durfde ik niet te gebruiken, want focus? Wasda?! Lekker doen waar ik op dat moment (geen) zin in heb en avonturen beleven,  maar vooral de variatie in sporten vind ik onwijs leuk. Weightlifting, Crossfit, boulderen, survivaltraining, suppen, yoga, trainen op andere locaties en trainen met anderen! Meestal sport ik namelijk alleen, of in een vaste groep (Crossfit en weightlifting), maar ik vind het juist leuk om ook te ouwehoeren tijdens het trainen en dat is in je uppie vrij saai. Superleuk dus om eens andere trainingslocaties te ontdekken met anderen!
15542438_1263820967012600_3135354982410945715_n
[heading size=4 style=underline]Best moment 5: bloggen[/heading]Last but zeker not least. Deze website. Het bloggen brengt me zoveel plezier en sociale contacten! Ook buiten de digitale snelweg om. Zonder jullie was ik er al lang mee gestopt en was deze site er nooit geweest. Jullie zijn mijn inspiratie om te schrijven en bijna dagelijks een artikel te posten. Want van jouw aanmoedigingen, kritiek, vragen, opmerkingen, grappige reacties, smiles en likes word ik blij. Ik ervaar je steun als ik die nodig heb, kan dingen in perspectief zijn door met jullie te delen en discussies aan te gaan en zo nu en dan ontroer je me meer dan je denkt. Dank je wel voor het lezen van de blogs.
Daarnaast heb ik door dit blog onwijs leuke events mee mogen maken, zoals de Halve van Den HelderDam tot Damloop, het Anita Active Crossfit event en heel veel leuke persmomenten gehad. Om nog niet te spreken van alle leuke mensen, (waaronder veel van jullie!), die ik heb ontmoet dit jaar of mee samen heb mogen werken. Dit wil ik toch niet missen?

asics-dam-tot-damloop-2016-by-joshua-walter-%ef%80%a7-nocturnalanimals-nl-0-of-15
[heading size=4 style=underline]Nog wat feitjes[/heading]Zo op bijna de laatste dag van het jaar ontkom ik ook niet aan de feitjes van dit jaar. In totaal legde ik ‘maar’ 1.100 kilometer af en dat is ongeveer gelijk aan vorig jaar, maar veel minder dan ik zou willen. Mijn rechtervoet is het hele jaar een zorgenkindje geweest. De meeste kilometers liep ik in juni. Niet gek als je in een week tijd ruim 90 kilometer door de bergen loopt te stampen tijdens de Trailrunweek.
In totaal liep ik 28 wedstrijden (waarvan 2 afstanden tijdens de Florijnwinterloop en de Zandvoort Circuitrun), met een totaal van 348 kilometer, waarvan 15 obstacle runs (evenveel als vorig jaar), 8 loopwedstrijden, 5 trails. Eenmaal stond ik op het podium, dat was tijdens de 5 kilometer van OmOdijk. O ja, en ik won een wasmachine!
905723_1179296412080966_5279617107574903007_o
De top 5 van best gelezen blogs van 2016 zijn:
1. Off season
2. Whole body cryo in het Freezelab
3. Dutch Throwdown Qualifier
4. Een kennismaking met mindful run
5. Carriereswitch
En mijn Merry Griepmas volgt op de voet!

De #bestnine2016 wil ik je ook niet onthouden. Een compilatie van de meeste gelikete Instagram foto’s, die me een grote grijns op mijn kop bezorgen!
15665965_1270675179660512_6094265023886694056_n
Dag 2016 je was fantastisch!

Hoe was jouw jaar? Wat waren jouw ultieme hoogtepunten of dramatische dieptepunten?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!