Persoonlijk

Do not approach…

Het is zover… De meest verschrikkelijke weken van het jaar zijn aangebroken… Na maanden van voorbereidingen ben ik nu nog maar twee weken verwijderd van de marathon van Berlijn. En dat betekent afbouwen en taperen. Dat betekent een heel stuk minder lopen… Dat betekent de hel op aarde!!

[heading size=4 style=underline]It’s the final countdown[/heading]Want het meest verschrikkelijke is om tegen een hardloper te zeggen dat ie niet mag lopen. Om tegen mij te zeggen dat ik op mijn kont moet blijven zitten en een paar keer per week even mezelf uit mag laten om een luchtje te scheppen. Zo voelt dat althans… Want de urenlange lange duurlopen, waar ik zo van genoot, worden ingeruild voor duurloopjes van 40 minuten… 40 MINUTEN!! En ik ben niet eens geblesseerd, want dan zou ik het nog logisch vinden dat ik niet mag lopen… Nee, ik moet nu mijn rust nemen om over twee weken topfit aan de start van de marathon van Berlijn te staan. Zucht… alles voor een goede tijd… Je moet er wat voor over hebben… Zondag mag ik nog even knallen bij de Halve van Hoogland. Doel: glycogeenvoorraad uitputten.

[heading size=4 style=underline]Don’t approach me[/heading]Dat sucks… dat zo goed als stilzitten. Ik ben nu net mijn laatste weken ingegaan en ik kan nu mijn energie al niet kwijt. Maandagavond werd ik op de baan al tot de orde geroepen door mijn trainer, omdat ik veel te hard mijn 400-tjes afraffelde (ok… een tempo van 3.30 min/km is ook een beetje aan de te harde kant)… Kun je nagaan hoe dat over een week is! Ik waarschuw alvast iedereen om bij mij uit de buurt te blijven, tenzij je de wind van voren wilt krijgen. Of voor een boodschap er op uitgestuurd wilt worden. Om pleepapier te halen ofzo… Maar het meeste medelijden heb ik nog met de buschauffeur die ons naar Berlijn brengt volgende week vrijdag. Een hele bus, ja een heeeele bus vol met marathonlopers. Allemaal marathonlopers die aan het taperen zijn. Allemaal marathonlopers die dik in de stress zitten en vooral barstensvol energie…. Bij voorbaat bied ik alvast mijn excuses aan voor het gestuiter door de bus. Ik zal braaf mijn gordel om doen.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!