Persoonlijk

Doel vs doen in 2016

Iedereen is bezig met doelen voor 2016. Of is ze alweer vergeten. Tot dusver hield ik me daar niet echt mee bezig, totdat we vorige week bij Crossfit de mededeling kregen om na te denken over onze Crossfitdoelen, zodat deze het komende jaar weer op het whitebord kunnen prijken.

[heading size=4 style=underline]Doel vs. doen[/heading]Ideeën in overvloed. Zo wil ik de muscle up kunnen, hand stand push up los van de muur, mijn lifts verbeteren, ga zo maar door… Maar ho stop! Ik doe het niet. Ik wil geen doelen voor 2016. Ja, eentje: herstellen. Zowel fysiek als mentaal. Daarom pak ik het voor 2016 anders aan. Ik wil me alleen maar bezig houden met dingen die ik leuk vind. Dus daarom geen ultieme doelen die ik mezelf opleg, maar ultieme doenen. Ik stel gewoon een bucketlist samen van activiteiten, dingen, sporten, bezigheden, gebeurtenissen, chille factoren en awesomeness die ik heeeeeel graag wil doen. Het afgelopen jaar lag de focus volledig op de WK’s en obstaclerunning. Dit jaar doe ik het anders. Ik ga weer lekker ouderwets freewheelen en doen waar ik op dat moment zin in heb. En dat kan alles zijn, zoals een obstaclerun (liefst in het buitenland), een halve marathon, fantastisch mooie trailruns, mijn eerste weightliftwedstrijd (? dit type ik in eens zonder me te realiseren dat ik dit type…help… wat zeg ik nou?), zware survivalrun, adventure race (eerst maar eens leren navigeren) of Crossfit throwdown (werk aan de winkel…). Zoals ik van de marathon overstapte naar de 800m, zo wordt 2016 een jaar van afwisseling. Alles om de mindset en lichaam te prikkelen en te genieten van nieuwe en een beetje verwaterde passies. Theoretisch gezien moet dit me energie opleveren en die energie komt mijn verdere herstel ten goede. He, hier is over nagedacht!

[heading size=4 style=underline]Te land…[/heading]Tijdens de Spartan Race WK genoot ik van de vergezichten die ik in de bergen had. Al direct wist ik dat ik in 2016 meer trails wil gaan lopen. Liefst in de bergen. Op dit moment doen zich een paar mogelijkheden voor, die ik nader aan het onderzoeken ben… Trails die me verder brengen dan de prachtige Belgische Ardennen!
Bucketlist stuff:
– trailrunnen (Safaritrail, Smokkelaarstrail, Trail de Trappiste en Trail des Fantomes zijn al geboekt!). Heb je Nienke en mij al op de site van Trail des Fantomes zien staan?RunAndreaRun Trail des fantomes – trailrunnen in de bergen
– weer eens ‘ouderwets’ aan loopwedstrijden mee doen
– Spartan Race in het buitenland (keuzes…)

[heading size=4 style=underline]Ter zee…[/heading]Afgelopen jaar kwam het er steeds maar niet van, maar deze zomer wil ik toch echt meer op het water te vinden zijn. Dobberen in een bootje, suppen, kajakken, waterskiën (mijn eerste poging deed ik toen ik 5 was…) en wakeboarden.
12512823_10208584667321294_5598234163286520678_nIk heb het allemaal te lang niet meer gedaan. Daarom op mijn bucketlist voor dit jaar:
– kajaktrektochtje door de natuur
– suppen op de plassen
– picknicken met vrienden in een bootje ergens dobberend

[heading size=4 style=underline]En in de lucht…[/heading]Mijn pa heeft jarenlang aan parachutespringen gedaan. Parapenten vanaf een berg, vanuit vliegtuigjes, of vanachter de auto met een lier omhoog getakeld worden. Hij is zelfs nog Nederlands Kampioen precisiespringen geweest. Op mijn 8e ben ik een keer mee de lucht in geweest op vliegveld Terlet. Wat was dat mooi! Ver beneden ons vluchtten de herten weg van dat rare gekleurde stipje in de lucht waar geluid uit kwam (lees: ik schreeuwde keihard “PAPPAAAAAA KIJK DAN!! KNIJNTJES (omdat het zulke kleine bewegende beestjes waren)”)
12439038_10208584585839257_1106782682094311859_nOp mijn bucketlist prijkt dan ook:
– een parachutesprong of
– een luchtballonvaart
– een verre vakantie waar ik uiteraard voor in een vliegtuig moet stappen

[heading size=4 style=underline]En verder[/heading]Maar er is zoveel wat ik graag een keer wil doen, weer wil doen, of na één keer misschien nooit meer wil doen…
– Yoga, omdat ik merk dat ik zo stijf ben als een plank als ik geen mobiliteit train en ik vind het gewoon heerlijk rustgevend.
– Werken aan mobiliteit. Misschien niet de leukste trainingsvorm, wel een hele nuttige.
– Schilderen, omdat ik een onwijs gaaf idee in mijn hoofd heb, maar geen idee heb hoe ik er aan moet beginnen…
– Verdiepingscursus trainerschap. dat is altijd leuk, nuttig, leerzaam en interessant.
– WK in Canada? Geen idee nog… Dat hangt helemaal van mijn herstel af. En ik heb geen zin om, zodra ik weer topfit ben mezelf weer te slopen op een WK. We shall see… Maar ik hou hem in gedachten.
– Een hele mooie fijne vakantie naar weet ik veel waar.
– Ontmoeten, omdat ik heel veel plezier en energie krijg van spontane ontmoetingen en hieruit onwijs mooie vriendschappen voort zijn gekomen. En vrienden kun je nooit te veel hebben.

Heb jij nog geen doel, maar wel een klein, stiekem idee van misschien wel een 5 kilometer of halve marathon? Wil je daar gericht naar toe trainen? Meer zeg ik niet, maar wie jarig is trakteert… Zaterdag heb ik een leuk cadeautje weg te geven! En nee, dat zit niet in een kistje…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!