Persoonlijk

Een maand later…

Ik kijk in mijn agenda terwijl ik achter mijn bureau op kantoor zit en realiseer me dat het al een maand geleden is dat ik in Squaw Valley aan de Spartan Race World Championships mee deed.

[heading size=4 style=underline]Panterhuidje[/heading]Precies een maand geleden werd ik wakker na een epic race van 25 kilometers in de bergen. En die waren me niet in de koude kleren gaan zitten! Wat een spierpijn! Van top tot teen, zelfs in spieren die ik niet gebruikt had (naar mijn idee)! Had de hoogte daar iets mee van doen? Ook de blauwe plekken die ik had waren van een zeer speciale soort. Tijdens het lopen omhoog, duw ik met mijn handen op de bovenbenen, zodat ik de benen iets ontlast en de armen kan gebruiken tijdens het klimmen. Dit heeft me gedurende twee weken een panterhuidje opgeleverd: overal zaten blauwe plekjes van mijn vingertoppen!

[heading size=4 style=underline]Memories…[/heading]Nu een maand later krijg ik een grote glimlach op mijn gezicht als ik terug denk aan deze race. Zeker als ik nog een serie foto’s ontdek die ik nog niet gezien heb (ontbrak me aan tijd om de hele tijdscap door te struinen) op de site van Spartan. Een aantal momenten is mij heel goed bijgebleven en deze dierbare herinneringen staan voor altijd in mijn geheugen gegrift.

[heading size=4 style=underline]Prachtig[/heading]De omgeving. WOOOW! Zoooo mooi! Stiekem heb ik gewoon heimwee naar Lake Tahoe. Ik wil daar in de toekomst zeker naar terug. De uitzichten tijdens de race waren adembenemend en ik moest mezelf iedere keer een schop voor de kont geven door te lopen en niet te blijven staan om van het uitzicht te genieten.
Spartan run 2
[heading size=4 style=underline]Perfecte race[/heading]Ik liep de voor mij perfecte race. Bewust had ik er voor gekozen om de eerste helft (7 mijl de berg op) vooral te zorgen dat de hartslag laag bleef en puur op ontspanning te lopen. De muren, load carry en de andere obstakels kostten me geen moeite (behalve de ongelijke natte monkeybars, die me strafburpees opleverden. Baal er nog steeds van!).
Spartan log 7Hierdoor had ik de tweede helft (8 mijl op en neer naar beneden) alle energie om keihard de berg af te racen, waarbij ik tig mensen voorbij ben gegaan. Nog een bijkomend voordeel: het ijskoude water (400 meter zwemmen in 4 graden en nog een keer kopje onder door een ijskoude trench met schot) en de straffe wind vormden voor mij geen probleem omdat mijn energiepeil op orde was.
Spartan dunk 1Ik heb veel mensen helemaal kapot zien gaan door de koude wind op de natte kleding. Met een enorm grote smile en een blij hoofd kwam ik over de finish stuiteren. Een vrijwilliger bood me een isolatiedeken aan met de opmerking “I don’t think you need this”, terwijl een rij verkleumde zilveren Spartans tegen het hek zat bij te komen. Hoe anders zou mijn lichaam twee weken later met de kou omgaan…

[heading size=4 style=underline]De bucket[/heading]Dit obstakel zal ik nooit vergeten. De finish was in zicht, de speaker kon ik al bijna letterlijk verstaan, nog 2 kilometer te voor de boeg. En dan moet je nog even met een emmer gevuld met aarde en steentjes een onmogelijke route de berg op en af lopen! Ik zie nu pas op Garmin dat dat 400 meter omhoog en ook weer 400m naar beneden was! Alle energie die ik nog in me had, was ik daarna volledig kwijt. De bucket carry bij het OCR WC twee weken later was een lachertje vergeleken met deze verschrikking.
Spartan bucket 3
[heading size=4 style=underline]Mooi plekkie[/heading]Voor iemand die onder het zeeniveau woont heb ik me nog aardig staand gehouden tijdens deze wedstrijd. Regelmatig werden er gesprekken gevoerd met mede Spartans die echt he-le-maal door het dolle waren dat ik uit de platte landje kwam en nu op een berg stond. Dus…
Spartan climb 4Ik heb geen energie verspeeld, voorzichtig gedaan, geen risico genomen en vooral enorm genoten. Dat heeft me toch nog een nette 33e plaats in mijn age group opgeleverd. En een fantastische medaille! Het hart draait namelijk rond, kan ik mezelf mee hypnotiseren. Hoe gaaf!
Die medaille heeft een mooi plekje gekregen. En als ik er langs loop kan ik het niet laten om het hart even te laten draaien terwijl mijn gedachten afdalen naar die fantastische race in Squaw Valley.RunAndreaRun Spartan Race OCR

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!