Persoonlijk

Een mooi papiertje

Ik ben blij! Gisteren haalde ik mijn trainerscertificaat. Ik sta al een tijdje als trainer voor de groep, maar nu doe ik dat met een papiertje op zak! De afgelopen weken bivakkeerde ik vrijdags in Runnersworld Utrecht voor een trainerscursus van de EFAA in samenwerking met Aart Stigter Running.

[heading size=4 style=underline]Weergoden[/heading]Onder leiding van Aart Stigter en Ellen Abbringh volgde ik met ruim 20 andere cursisten uit het hele land de opleiding tot trainer. Iedere training begon met een drie uur durend praktijkgedeelte, waarbij we enorm mazzel hebben gehad met het weer. Helemaal gisteravond. Toen ik naar Utrecht reed regende het pijpenstelen, maar tijdens de training was het droog. We kwamen net weer terug bij Runnersworld, waar we bijna tegen de vlakte werden geblazen door een ongelooflijke windvlaag, gevolgd door een donderklap recht boven ons! Mazzeltje dat we terug waren en niet nog ergens in het bos stonden… Eigenlijk hebben we gedurende de hele cursus ongelooflijk mazzel gehad met het weer.
10273731_268937253288737_4255602503748203894_n
[heading size=4 style=underline]Foooood![/heading]Zodra we binnen waren stond er wekelijks een dinertje voor ons klaar. Schijnbaar waren wij de hongerigste groep, want iedere week gingen bijna alle broodjes, fruit en salades er door heen. Ook niet gek met al die fanatieke sporters, waaronder een stel marathonlopers, in ons midden. Al binnen de kortste keren waren we een hechte groep en betrokken met elkaars sportprestaties en hardlopersleed. Eigenlijk vind ik het dan ook stiekem een beetje jammer dat de cursus al voorbij is.
Cursus Collage
[heading size=4 style=underline]Theorie[/heading]Met volle buiken volgden we vervolgens nog een theoriegedeelte. Iedere week stond er een ander thema op het programma, zoals blessurepreventie, trainen met hartslag, het maken van schema’s, voeding, ademhaling en core stability. Niets saai zitten luisteren, want het was vooral heel interactief, omdat we onze huiswerkopdrachten bespraken en er leuke en leerzame discussies werden gevoerd. En op de laatste avond mochten we wat core oefeningen in de praktijk uitvoeren.

De laatste avond werd afgesloten met het uitreiken van de certificaten. Ik ben een mooie papiertje rijker! Dusse… in plaats van een gevaar op de weg er bij een loslopende drill instructor in het bos! Be ware…
10292484_273215602860902_6174926132953878855_n

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!