Persoonlijk

Explore Berlin

Berlijn. Ik ben gek op deze stad! En binnen niet afzienbare tijd loop ik er weer rond! Of ren er rond, kan ik beter zeggen. Want waar ik ook heen ga, de hardloopschoenen gaan mee. Ik vind het heerlijk om al hardlopend op ontdekkingsreis te gaan.

In de afgelopen jaren heb ik alle toeristische trekpleisters  in Berlijn wel bezocht. Het zijn de sfeer en de gemoedelijkheid, waardoor ik steeds weer naar Berlijn terug kom. En hoe vaker je er komt, hoe meer dingen je ontdekt die niet in de toeristenboekjes staan! Zeker als je de stad lopend of fietsend verkend.

[heading size=4 style=underline]Tempelhof[/heading]Er zijn zoveel mooie en bijzondere plekken in Berlijn die al hardlopend ontdekt kunnen worden. Vorig jaar liepen we op Tempelhof, het oude vliegveld in Berlijn met een bijzondere geschiedenis. Vanaf 1922 werd dit terrein in gebruik genomen als burgervliegveld. Met het oog op de groei van de burgervluchten werd gestart met de bouw van een enorme passagiershal, die qua capaciteit geschikt zou zijn om de toestroom van passagiers tot het jaar 2000 te garanderen! De bouw werd in de Tweede Wereldoorlog gestaakt. Het vliegveld had een militaire functie onder het gezag van Hitler. Na de Tweede Wereldoorlog en tijdens de Koude Oorlog fungeerde Tempelhof als luchtbrug voor voedsel, medicijnen en andere noodzakelijke goederen. Hiermee veranderde het imago van Tempelhof voor de inwoners van Berlijn.
Tempelhof Collage
Door de groei van het luchtverkeer, de grotere vliegtuigen, toename van vervuiling en overlast, werd in 2008 Tempelhof gesloten als vliegveld. Sindsdien doet het dienst als groot stadspark. Naast verschillende sportfaciliteiten zijn er plekken om te barbecueën en volkstuintjes. Fietsers, hardlopers en kiters ontmoeten elkaar op de 2 startbanen van een kilometer lang en de taxibanen die hier tussendoor meanderen.
Tempelhof staat dus weer op de lijst en is prima geschikt voor een intervaltraining.

[heading size=4 style=underline]Kreuzberg, Friederichshain, Prenzlauerberg, Mitte[/heading]Mitte is het historische hart van Berlijn en met Tiergarten, de Brandenburgertor, Unter der Linden en Alexanderplatz met de Fernsehturm als toeristische trekkers. Mitte grenst aan Prenzlauerberg, Kreuzberg en Friederichshain, 3 upcoming wijken in voormalig Oost-Berlijn, die zich kenmerken door het uitgaansleven, horeca, multiculturele samenstelling van de bevolking en cultuur. De sfeer is hier erg gemoedelijk.
Berlijn Collage
In deze wijken zijn zoveel bezienswaardigheden (Mauerpark, Oberbaumbrücke, Checkpoint Charlie, etc.) te zien, dat ik er niet aan ontkom om een lange duurloop in te plannen van zo rond de 20 kilometer.

Heb je nog tips voor niet-toeristische bezienswaardigheden, eettentjes, etc. die ik echt niet mag missen? Let me know!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!