Persoonlijk

Februari 2014 in vogelvlucht

Hectisch, stormachtig, druk, spannend en eindigend in de zenuwen. Dat was februari! De enkel heeft leren luisteren, dus de trainingen konden weer mooi opgeschroefd worden. Nodig ook, want de doelen waren gesteld en dan… something happened… In februari liep ik 215 kilometer.

Vooral lange duurlopen werden er gelopen, waarvan drie stuks boven de 30 kilometer. De Groet uit Schoorl Run werd ingezet als duurloop. Maar storm, wind en regen lieten mij door de duinen vliegen. Zo finishte ik in een tijd waarmee mijn zelfvertrouwen voor de marathon van Berlijn een flinke boost kregen. Maar meteen daarop werd dat zelfvertrouwen flink op de proef gesteld. Opdracht van de trainer om de marathon van Rotterdam niet als training te lopen, maar daar al voor mijn gestelde doel te gaan! Reset the goals was het gevolg en de week er op liep ik met een gezellige groep de Utrechtse Heuvelrug Trail, een route van ruim 31 kilometer. Want kilometers moeten er gemaakt worden. Niet alleen lange duurlopen, maar ook gezellige en inspirerende RunAlongRuns met Karen en Sanne. Daarnaast ontdekte ik een mooi trainingsrondje, het Cotlandenpad.
Mijn focus wordt door de reset danig op de proef gesteld. Ik moet nu alles in het werk stellen om 13 april al topfit aan de start te staan. Een half jaar eerder dan beoogd. Maar ik ben op de goede weg. De trainingskilometers staan gepland: ze moeten nu nog gelopen worden…
Feb 1 Collage
De helft van de maand bracht ik naast zelf trainen vooral door in de buurt van de televisie. Ik kon geen genoeg krijgen van de Olympische Spelen en dat kwam niet alleen door de medailleregen. Topsport is fantastisch om te zien en helemaal als vreugde en verdriet zo dicht bij elkaar liggen. Liggen deed ik zelf ook. Op de deurmat. Door heel Nederland stond ik de lokale kranten met een advertentie van Start to Run cursus, die 8 maart weer van start gaat.
Dat februari een maand is met een chronisch tijdsprobleem, bleek maar weer. Dat zag ik ook op de Polar RC3 GPS. de tijd vloog voorbij! Ik kwam echt tijd te kort en stond daardoor maar één keer in de keuken om een recept met je te delen (al kwam dat stiekem ook door die Olympische Spelen). Gelukkig lukte het me nog om een aantal leuke reviews met je te delen. Het boek Stadswild van Angélique Heijligers kwam deze maand uit en werd middels een blogtour gepromoot. Een trend waar je dit komende voorjaar niet voorbij kunt is de opkomst van de schoenen met cushioning. Ik testte de Adidas Springblade en de Adidas Supernova Glide 6 Boost. Mijn loopstijl werd aan een uitgebreide loopanalyse onderworpen door de Runnovator. Mijn scheefstaande bekken bleek ook duidelijk uit de beelden. Werk aan de winkel. Voor de manueel. En de manueel kan helemaal zijn lol op bij onze volgende afspraak, want niet alleen de omvang van de trainingen is omhoog gegaan, ook de intensiteit heeft een boost gekregen. Sinds kort heb ik een CrossXvest weightvest, waarbij je de trainingen flink kunt verzwaren door met gewicht te trainen. Dat mijn lichaam aan deze belasting moet wennen heb ik ondervonden…
Feb 2 Collage
Last but not least: heb jij je al opgegeven voor de I WILL #NeverLoseTheFocus Training op 30 maart? Nog niet? Snel doen, het aantal plekken is beperkt!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!