Persoonlijk

Gimme that cocktail!

Hardloopwedstrijdje hier, triatlonnetje daar, tijdritje zus en run-swim-runnetje zo….het zal menigeen niet zijn ontgaan dat sinds ik mij van tryatleet tot triatleet heb getransformeerd het hek een klein beetje van de dam is. Wat begon als een leuk alternatief voor alleen maar hardlopen is inmiddels uitgegroeid tot een tot een soort van obsessie waarbij met 3 sporten ineens zoveel mogelijk is dat ik gewoon niet kan kiezen! Ineens zijn het niet meer alleen hardloopevenementen waar ik aan mee kan doen, maar de meest gekke combinaties en uitdagingen. Want wie dacht dat een triatlon al absurd is, zou zich eens moeten verdiepen in al die andere cocktailsmaken die je met zwemmen, fietsen, lopen kan maken.

[heading size=4 style=underline]Natte cocktail[/heading]Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwemloop? Eerst 800 (of enige andere afstand) meter zwemmen en dan 5 kilometer lopen? Of, nog gekker, een run-swim-run? Zoal laatst bij de Henschotermeergames. Eerst jezelf helemaal stuk lopen op 2,5 kilometer, dan al happend naar adem het een meer induiken voor 500 meter zwemmen en uiteindelijk kletsnat jezelf weer zo hard mogelijk droog rennen tijdens de laatste 2,5 kilometer naar de finish.

Gimme that cocktail!

[heading size=4 style=underline]Eiland cocktail[/heading]Nog niet gek genoeg? Prima. Dan doe je toch mee aan Het Rondje Eilanden? 1500 meter zwemmen en 5 kilometer hardlopen, maar dan verdeeld over 12 eilandjes. Ja, dat is wat je noemt eiland hoppen voor gevorderden. Al is het alleen maar dat je van tevoren goed moet bedenken wat voor schoeisel je aan moet trekken. De laatste keer dat ik mijn voeten bekeek beschikte ik nog niet over zwemvliezen die zich op land transformeren tot zachte loopkussentjes. Dus wat doe je dan? Kekke surfschoentjes aantrekken natuurlijk! Met wat extra duct tape om ze in het heetst van de strijd niet in het water te verliezen.

parcours

[heading size=4 style=underline]Boeiende cocktail[/heading]Wat ik overigens ook niet mag verliezen is mijn zwemboei tijdens een wel heel uitdagende zwemtocht waar ik me voor heb laten overhalen. Dat overhalen ging ongeveer zo: ‘Sanne, heb je woensdag 5 augustus wat te doen? Nee? Ga je mee 4 kilometer zwemmen van Domburg naar Oostkapelle? Gezellig!’ Om achteraf pas te bedenken dat 4 kilometer zwemmen best wel heul erg ver is. Laat staan in de zee, waar de golven zelfs als het windstil is, tienduizend keer hoger zijn dan in doorsnee buitenzwembad. Hoezo ik ben van het padje af?

[heading size=4 style=underline]Muddy cocktail[/heading]Gelukkig ben ik sinds kort ook de trotse bezitter van een mountainbike en mág daarmee juist van de gebaande paden af! Wat een feest! Gillend, stuiterend, vliegend: kris kras door het bos. Nog een beetje met bibberbenen en babysnelheid, maar dat mag de pret niet drukken. Het is leuk en het is gaaf en ik heb zo’n heel klein vermoeden dat ik komende winter wellicht wat offroad uitdagingen zal zoeken om de gulzige triatleet in mij in bedwang te houden.

20150718_172521

[heading size=4 style=underline]Multi cocktail[/heading]En mochten sommigen mij wellicht voor alcoholist of veelgebruiker aanzien, tja, dat is dan maar zo. Het ‘probleem’ is echter dat sinds deze nieuwe wereld van multisport voor mij is opengegaan er zoveel gave uitdagingen zijn dat ik eigenlijk niks wil missen. Zelfs tijdens een weekend vakantie in Zuid-Limburg gingen de zwemfietsloop-spullen mee. Maar ja, dan heb je het ook wel over Limburg. Hallo! Zo’n mooie omgeving! Daar móet je toch een stukje van de Amstel Gold Race hebben gefietst! En daar móet je toch een trailrun met hoogtemeters hebben gemaakt; al is het alleen maar omdat half augustus ook nog de Trail des Fantômes op het programma staat. Bovendien smaakt dat biertje in die Mestreechse kroeg toch nét dat stukje lekkerder als je zojuist het zuur in je benen hebt getrapt.

[heading size=4 style=underline]Cheers![/heading]Want ja, tussen al die cocktails door wordt ook zeker hersteld. Met een biertje of met een ordinaire rustdag. Ik mag dan volgens sommigen een beetje doorgedraaid zijn, helemaal mijn verstand heb ik nog niet verloren. Train hard, rest hard.  Alleen…tja…als de zomer lonkt, de zon schijnt en de vakantie aanbreekt, dan is dat ene glaasje soms hard te weerstaan. Al is het alcoholvrij. Nou vooruit, nog eentje dan 😉

20150614_142614

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!