Persoonlijk

Helweek – dag 3

Stilletjes sluip ik naderbij. Hèt moment van perfecte timemanagement wacht niet. Maar mijn planning klopt als een bus. Al was ik bang dat ik het bij het foute eind had. Nog 3 meter… Oog in oog met een ree, voordat ze keihard een sprintje trekt naar de bosrand.

[heading size=4 style=underline]Hi deer[/heading]Op de 3e dag van Helweek ben ik een minuut voor de wekker wakker! Planning is vandaag alles. Ik heb een mega to do list met een aantal fikse prioriteiten. Maar eerst sporten. Vandaag staat een duurloopje van 10 kilometer in de planning. Al zoooo lang wil ik met het krieken van de dag mijn rondje lopen en reetjes spotten. Maar ik kwam er nooit aan toe. Te druk, te moe, ik moet naar mijn werk, noem maar op. Today no excuses! Gewoon gaan! Dat wordt nog beloond ook. In de vroege vrieskou (al ben ik op dat moment al een paar uur wakker) sta in in de schemer in het bos, terwijl achter de bomen de lucht rood kleurt. Geen idee waar ik heen ga lopen, ik ga mijn neus achterna. Als een speurhond dwaal ik door Den Treek. In het bos zie ik geen reeën, ik moet een open plek opzoeken en ga richting de rand van het bos, waar abrupt de bomen plaats maken voor weilanden. Ik ken het bos op mijn duimpje en weet ongeveer waar zich groepjes reeen ophouden. Ze zien mij eerder dan ik hen. Een groepje van drie reetjes in een weide kijkt tussen de bomen naar mij. Ik sta vol op de rem! Even blijven ze staan. Net te ver weg om een goede foto te kunnen maken. Dan sprinten ze naar de bosrand om te verdwijnen. Mijn tochtje gaat verder langs heidevelden en ik zie de meest prachtige lucht. Dampend en wakker beëindig ik mijn rondje. Dit moet ik vaker doen!
RunAndreaRun Helweek
[heading size=4 style=underline]Prio![/heading]
Thuis is er geen tijd om even uit te blazen. Er moet gewerkt worden! Die to do lijst moet ingekort worden. Vandaag is de perfecte dag om de to do list over te zetten naar de agenda en een zo volledig mogelijke planning te maken. Ik moet leren prioriteiten te stellen. In mijn leven lijkt alles even belangrijk. Maar is dat het ook? Mijn lijst doorspittend kom ik bij een aantal zaken, die echt eerst de aandacht nodig hebben. Op woensdag wordt daarom gewerkt aan de zakelijke kant achter RunAndreaRun.nl: de belastingaangifte. Echt niet het leukste klusje maar het moet gebeuren. Tel daarbij op dat ik de hele jaaradministratie netjes bij ga werken en de uren vliegen voorbij. Mezelf kennende kan ik de tijd volledig kwijt raken. Mijn telefoonalarm gaat af: tijd voor lunch. De grootste verandering in huis maakte ik maandag. Ik had de gewoonte aan de eettafel of op de bank te werken, waardoor ik altijd van alles tegelijk deed. Nu werk ik boven aan mijn bureau. Niet alleen een betere werkhouding, maar het geeft me ook rust: boven is werken, beneden is relaxen. Zo maak ik het voor mezelf ook makkelijker om in de juiste modus te komen. Na de lunch werk ik boven weer verder aan de prioriteiten.

[heading size=4 style=underline]Voorproefje[/heading]Jezelf uitdagen deze week is een vereiste. Daarom vertrek ik aan het einde van de middag naar Amersfoort voor nog een fijne Crossfit wod. De tweede keer binnen een week dat mijn onderarmen veranderen in beton! Thuisgekomen moets ik nog eten maken. Een receptje uit het Runner’s World kookboek: de pompoensoep met kokos. Ik heb het recept een beetje aangepast en gebruikte daarnaast in plaats van voorgesneden pompoen een hele ongesneden… Hoe maak je zo’n ding in godsnaam schoon? Donderdag staat buiten je comfortzone in de picture. Mag ik deze ervaring al vast meerekenen voor donderdag? Met onderarmen van lood is het namelijk niet echt veilig om een pompoen te slopen! Het uiteindelijke resultaat: een pan vol heerlijke soep!
RunAndreaRun keukenprinsesIk heb de soep nog nauwelijks achter de kiezen en zie dat het al richting bedtijd gaat. Snel nog wat laatste moetjes van vandaag afwerken en ik duik ongelooflijk moe onder de wol. Survived dag 3!

[heading size=4 style=underline]Jouw Helweek?[/heading]Van 19 tot en met 25 januari 2015 is het Nationale Helweek. In een week tijd ga ik samen met nog honderden andere Nederlanders er voor zorgen dat ik een betere ik word, het beste uit mezelf haal en zondag heel erg trots ben op mezelf. Iedere dag heeft een ander thema, waar je door middel van opdrachten mee aan de slag gaat. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds (laat wou ik zeggen, maar 22 is ook vroeg) ben je in de ban van Helweek. Hoe je deze week invulling geeft is aan jouzelf: jij bepaalt je doelen, je leerpunten en je dagprogamma. Nieuwsgierig geworden? Het boek Helweek is echt een aanrader! Hou er rekening mee dat je even wat voorbereidingstijd nodig hebt om daadwerkelijk een Helweek te starten. Maar een voordeel: je kunt iedere week van het jaar bestempelen tot jouw Helweek

2 reacties

  • Nathalie

    Ik heb veel respect voor je doorzettingsvermogen, hoewel ik het idee heb dat het je niet eens zo zwaar afgaat. Ik blijf je volgen deze week. Heb het boek ook thuis liggen, maar doe niet mee, nog niet… ben er nog niet klaar voor. Ben nu al benieuwd naar je berichtje van morgen. Succes!

    • Andrea

      Dank je wel! Ik heb er bewust voor gekozen om het mezelf niet al te moeilijk te maken. Ik moet nog wel normaal kunnen functioneren. Juist het aanpassen van wat gewoontes en bewuster met alles en jezelf bezig zijn geeft al heel veel inzicht!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!