Persoonlijk

Helweek – dag 6

Vandaag ben ik fantastisch, ronduit geniaal en voor mezelf de beste van de wereld. De hele dag prijs ik mezelf de hemel in en steek ik figuurlijke veren in mijn reet. Als ik de in de badkamer met in de spiegel kijk en mezelf een compliment maakt voor mijn hyperactiviteit deze morgen schiet ik keihard in de lach. Dit belooft een vrolijke dag te worden.

[heading size=4 style=underline]Kitchen workout[/heading]Regen, ijzel en vervolgens een bende sneeuw gooiden de hele ochtendplanning op zaterdagmorgen in de war. Ik zou naar de meest fantastisch creatieve en lieve Sanne gaan voor een early in the morning Dudeljo-verjaardags-run om 6.30 uur. Maar met die gladheid leek ons dat niet echt verstandig na een intensieve en gezellige communicatielijn op de vroege morgen. Een test op blote voetjes in de sneeuw leerde al snel dat het spekglad was. Bijna lag ik in mijn pyama op mijn gat! In plaats van een heerlijk vroeg loopje, ben ik om 5.30 maar begonnen met het schoonmaken van de keuken… Als je toch koffie staat te zetten, kun je jezelf maar beter meteen nuttig maken… Goede ochtend workout ook!
RunAndreaRun snow
[heading size=4 style=underline]Happy day[/heading]
Zaterdag was de innerlijke dialoog het thema van Helweek. Wat kortweg inhoudt dat het een happy day is. Dit heb je zelf in de hand door de hele dag alleen maar positieve en proactieve gedachten te hebben over de mensen om je heen, de omgeving en uiteraard jezelf. Dat is niet zo moeilijk als je de dag begint met Sanne wakker maken, die vervolgens (ook al doet ze niet aan Helweek mee) om 6.30 ook de afwas staat te doen! Maar toch, hoe vaak gebeurd het niet dat door stomme klusjes, het nieuws, reacties van anderen, het weer, etc, je je positieve mindset laat beïnvloeden? Vandaag was dus de dag om daar boven te staan. Vooral de woordkeuze in je eigen gedachten zijn daarin de sleutel. Wat automatisch leidt tot de slappe lach, want de hele dag door in superlatieven tegen jezelf en je omgeving praten is best vreemd…

[heading size=4 style=underline]Hyperactieve dodo[/heading]Schoonmaken, werken aan mijn blog, administratie, zakelijke contacten, moeten-dingetjes. Het leek eigenlijk wel een gewone werkdag. Om 12 uur was het tijd om te lunchen en had ik het idee dat het al 4 uur was! Nee dus, ik heb nog een heerlijke middag voor me! Er moesten nog wat boodschappen gedaan worden. Koffieboontjes bijvoorbeeld. Die haal ik in Utrecht  bij mijn favoriete koffietentje. Met boodschappenlijst ging ik op pad. Koffietje doen, boontjes mee, wat kantoorartikelen halen, op zoek naar boulderschoentjes en de gewone boodschappen. Maar nu ik toch in de stad ben… Normaal gesproken gun ik mezelf de tijd niet om uitgebreid te shoppen en de laatste maanden had ik er ook helemaal geen zin in. Maar aangezien ik al heel wat strepen had kunnen zetten op mijn to do lijstje en ik eindelijk eens wat rust in mijn hoofd had, gunde ik het mezelf om eens ouderwets te shoppen. Het is toch sale en ik heb een opdracht te vervullen. Zelfs de drukte om me heen (waar ik normaal gesproken echt niet tegen kan) deerde me voor geen meter. In de winkels was ik übervrolijk tegen het personeel (dat me een beetje raar aankeek) en het lukte me zelfs om een glimlach op het chagrijnige gezicht van de caissière van de AH te laten verschijnen. Ik begon er plezier in te krijgen door als een hyperactieve dodo door de stad te banjeren. Thuis aangekomen realiseerde ik me iets. Mijn hoofd was leeg, opgeruimd en vrij van chaos. Ik ben dan wel moe van deze Helweek maar ik begin effecten te merken van het gefocust werken aan je to do lijst.

[heading size=4 style=underline]Eigenwijsje[/heading]Hoe verder ik in Helweek kom, hoe moeier ik word. ’s Ochtends heb ik nog net geen oorlog met de wekker en spring ik eigenlijk behoorlijk energiek uit bed. Ga aan de slag en werk hard. Vanaf een uurtje of 15 merk ik dat ik al begin in te kakken. Klussen waar ik echt diep bij na moet denken kan ik daarom ook beter in de ochtend plannen en opruim- en rommelklusjes in de middag en avond. Zaterdagavond zat ik dus op de bank met mijn nieuw gekochte map om eens een stapel publicaties netjes op te bergen. Als je dan toch de dag in stijl wilt afsluiten, doe het dan door je extraverte gedrag uit te buiten en trots te zijn op mijn kop in de krant en bladen. Ik ben ook zoooo fantastisch!

[heading size=4 style=underline]Jouw Helweek?[/heading]Van 19 tot en met 25 januari 2015 is het Nationale Helweek. In een week tijd ga ik samen met nog honderden andere Nederlanders er voor zorgen dat ik een betere ik word, het beste uit mezelf haal en zondag heel erg trots ben op mezelf. Iedere dag heeft een ander thema, waar je door middel van opdrachten mee aan de slag gaat. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds (laat wou ik zeggen, maar 22 is ook vroeg) ben je in de ban van Helweek. Hoe je deze week invulling geeft is aan jouzelf: jij bepaalt je doelen, je leerpunten en je dagprogamma. Nieuwsgierig geworden? Het boek Helweek is echt een aanrader! Hou er rekening mee dat je even wat voorbereidingstijd nodig hebt om daadwerkelijk een Helweek te starten. Maar een voordeel: je kunt iedere week van het jaar bestempelen tot jouw Helweek.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!