Persoonlijk

Helweek – dag 7

It’s over, it’s done. Helweek is afgelopen… En eigenlijk vind ik dat best jammer. Om meerdere redenen, die ik op dit moment nog niet allemaal onder woorden kan brengen. Een soort van gemis is wat ik nu voel.

[heading size=4 style=underline]A girl’s go to do…[/heading]Zondagochtend. De laatste keer dat ik er om 5 uur uit moet. Ik ben gaan houden van het werken in de vroege morgen terwijl de wereld (althans, de straat waar ik woon) nog op één oor ligt. De stilte om me heen, geen afleiding, grote kop koffie er bij en tegen de tijd dat ik naar mijn werk, sport of waar dan ook heen moet heb ik al een gat geslagen in mijn to do list. Die to do list was onmenselijk lang vorige week zondag. Hij is al flink kleiner geworden, maar nog steeds is niet alles doorgestreept en gedurende de week zijn er ook nieuwe taken bij gekomen. That’s life.

[heading size=4 style=underline]Relax![/heading]Vandaag was het de opdracht om vrijaf te nemen. Maar op de een of andere manier kon ik dat niet. Er stonden nog best prioriteiten op de lijst en tja, ’s ochtends vroeg werken vind ik schijnbaar gewoon lekker. Voordat ik ging trainen kon ik nog even lekker met de pen krassen. Op naar Crossfit. Ik heb de afgelopen week heerlijk getraind, ben mezelf tegen gekomen en heb nieuwe dingen, nieuwe sporten, geprobeerd. Vandaag hadden we weer een killing wod, waarna ik vervolgens voor de verandering eens aanschoof bij power yoga. En eerlijk is eerlijk, ik heb me de afgelopen weken niet zo ontspannen gevoeld als na dit uurtje! Mooi, dit houden we de rest van de dag zo lang mogelijk vast. Nu kan ik Helweek afsluiten! Ik had expres een paar to do’tjes op het lijstje voor de zondagmiddag laten staan. Leuke dingetjes, beetje creatief doen, dat soort dingen. Een heerlijke middag en een vooruitzicht op een hele fijne avond. De televisie heb ik de hele week niet gemist, maar zondagavond wilde ik toch echt wel een paar favoriete programma’s kijken. Om de afsluiting van Helweek te vieren mèt een biertje en wat te knabbelen.
RunAndreaRun DIY trailtuintje
[heading size=4 style=underline]This was it?[/heading]Toch heb ik een twijfelachtig gevoel. Ja, Helweek was geweldig en ik heb enorm veel van mezelf geleerd. Maar heb ik er uit gehaald wat er in zat? Of is dit nu weer eens mijn eigen prestatiedrang ( of -dwang) die me laat denken dat het nooit genoeg is en altijd beter kan? Misschien heb ik het op een paar punten (noodgedwongen, bewuste keuze of zelfbescherming) niet alles er uit gehaald wat er in zit, zoals het overslaan van de Helweeknacht (ok ik heb 1 uur korter geslapen).  Daarom voelt het ‘niet goed’ om mezelf deze zondag te belonen. Ik ben nog niet klaar! Aan de andere kant. Als ik mezelf vergelijk met vorige week, met het ontspannen gevoel van de afgelopen dagen, een paar rigoreuze veranderingen, dan kan ik wel degelijk stellen dat ik belangrijke stappen heb gemaakt, die me een beter mens maken. Maar is deze ene week genoeg om dat resultaat ook te behouden? Ik heb zoveel indrukken opgedaan, dat ik echt de tijd nog moet nemen om de hele week nog eens door te gaan. Het is nu aan mij zelf om de veranderingen vast te houden. Zonder ‘de stok achter de deur’, die Helweek heet. Voor mezelf heb ik al besloten dat ik dit jaar zeker nog een Helweek ga doen!

[heading size=4 style=underline]Jouw Helweek?[/heading]Van 19 tot en met 25 januari 2015 is het Nationale Helweek. In een week tijd ga ik samen met nog honderden andere Nederlanders er voor zorgen dat ik een betere ik word, het beste uit mezelf haal en zondag heel erg trots ben op mezelf. Iedere dag heeft een ander thema, waar je door middel van opdrachten mee aan de slag gaat. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds (laat wou ik zeggen, maar 22 is ook vroeg) ben je in de ban van Helweek. Hoe je deze week invulling geeft is aan jouzelf: jij bepaalt je doelen, je leerpunten en je dagprogamma. Nieuwsgierig geworden? Het boek Helweek is echt een aanrader! Hou er rekening mee dat je even wat voorbereidingstijd nodig hebt om daadwerkelijk een Helweek te starten. Maar een voordeel: je kunt iedere week van het jaar bestempelen tot jouw Helweek.

2 reacties

  • Celine

    Super leuk om over je helweek te lezen! Had er wel al van gehoord en het klinkt heel erg positief! Ik kom er te laat achter dat ie nationaal was, maar ben zeker van plan ook eens een helweek in te plannen. Inspirerende blog heb je trouwens!

    • Andrea

      Dank je wel! Helweek is echt een verademing. Ik zag er een beetje tegen op maar het brengt zoveel moois! Kost wel wat tijd om voor te bereiden maar hoe beter je voorbereid, hoe meer je er uit haalt 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!