Persoonlijk

Het wrak

Het zal je maar gezegd worden. “Joh…. wat ben jij een wrak”. Er is maar één iemand die dat tegen mij mag zeggen. Want als hij het zegt is het ook zo. Vrijdag stond ik bij Huub om mijn hele lijf weer eens te laten resetten. Dat was hoognodig.

[heading size=4 style=underline]Disfunctionerend wrak[/heading]Eigenlijk was het meer “YOOOO, wat ben jij een WRAK!”. Met de nadruk op wrak. Ik had net mijn hele waslijst aan klachten opgesomd: een rechtervoet die regelmatig ontwricht en waardoor het zachte weefsel irriteert, mijn bil- en bovenbeenspieren lijken niets meer te doen, mijn rechtertriceps overstrekt tijdens het WK, totaal geen ruimte in de schouders en rug. Doet iets het nog wel?? Maar Huub heeft daar iets handigs voor! Zijn tappen en swipen is magisch. Dat had ik de laatste keer al mogen ervaren.

[heading size=4 style=underline]Huub-Gym[/heading]Ondertussen is Huub net verhuisd en heeft hij nu zijn eigen Huub-Gym! Voorzien van een complete Rogue Rig, weightlifting materiaal, sledges, kettlebells, touwen en alles waar een fanatieke sporter heel erg blij van wordt. Dus eerst wordt er eens even flink bijgekletst, voordat Huub aan de slag gaat. Allereerst word ik weer gescand, om te kijken waar er zich disfuncties bevinden. Die disfuncties zorgen dat er geen goede communicatie tussen de hersenen (het aansturingscentrum) en de fascie (een heel fijn netwerk van bindweefsel dat zich door het hele lichaam als een spinnenweb bevind), waardoor je beperkingen in je bewegingen en spierkracht kunt hebben. Zo’n scan gebeurt door middel van tikjes en swipes en Huub gaat los. Tikken op mijn hoofd, een veeg over mijn achterhoofd, vinger tegen mijn oor, tik op de schouder. De disfunctie in de organen, die Huub de vorige keer had opgelost, was nog mooi in tact! De controle wordt uitgevoerd door mijn arm gestrekt voor me te houden en die niet door Huub weg te laten duwen. Gebeurt dat wel, dan is er een disfunctie.

[heading size=4 style=underline]Niet de elleboog![/heading]Zo tikt en swipet Huub alle spiergroepen en als hij een disfunctie tegen komt, kan die direct hersteld worden. Dat gebeurt ook met tikken, swipen en wat gedruk op triggerpoints. Totdat hij bij de heupen komt. De behandeltafel biedt uitkomst en als hij richting zijn bureau loopt, waar Painless het konijn zit en deze oppakt, zet ik grote ogen op.
14947432_1218736774854353_36979491088695413_nO neeeee….. Niet de ellebogen! Ik had gehoopt dat er alleen maar getikt hoefde te worden. Niet dus! Die megadisfunctie van mijn benen krijg hij niet op deze pijnloze manier eruit. De fascie in de spieren en het peesblad zijn een soort van verkleefd en hebben de ‘ouderwetse’ hardhandige manier nodig. Mylogenics it is! Daar lag ik dan, te kronkelen op de tafel, auauauuauauauauuaaaauuu AU, Painless fijn knijpend, mijn rug krom trekkend om aan de elleboog van Huub te ontkomen. Lukt niet. Huub heeft een zware dobber aan me, want zowel rechts als links werken niet goed en ook de kuiten zijn een grote ellende. Ik ben een wrak. Een gillend wrak! Wat moeten de buren van Huub wel niet denken?

[heading size=4 style=underline]Topwrak[/heading]Uitgeput, dat ben ik als Huub uiteindelijk (voor vandaag) klaar is met de ellebogen. Maar één ding is duidelijk: er moeten even wat meerdere behandelingen ingepland worden! Ik kijk er nu al naar uit… Nu eerst kijken wat alles in de praktijk doet. Ik mag squaten! Zo kan Huub zien waar er nog disfuncties zijn. Dat zijn nog de rug en buik, maar die zijn vlot opgelost. En zo squat ik weer als een volleerde weightlifter. Ik blij, Huub blij, Painless blij! En nu lekker blijven bewegen en goed werken aan de basisoefeningen. Dat betekent voor mij veel duwen, trekken, tillen. Het mooie is dat ‘de behandeling’ een doorlopend proces is en lang doorwerkt na de behandeling. Het lichaam herstelt zichzelf als het ware. De komende weken zal dit wrak theoretisch gezien moeten veranderen in een goed functionerend lichaam. Al merk ik nu al de eerste effecten. Zaterdag knal ik even onverwachts een PR op de clean!

Geinteresseerd in de behandeling? Meer informatie is te vinden op huubmode.nl. Of neem gerust contact op met Huub voor een afspraak. Telefoonnummer is 06-50409414 en email Huub@huubmode.nl.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!