Persoonlijk

I wish you

Is het morgen al Kerst? Je zou het niet zeggen met deze temperaturen. Het kerstgevoel ontbreekt nog bij mij hoor, maar daar ben ik heel hard mee bezig. Daarom doe ik er nu alles aan om dat kerstgevoel wel te krijgen.

[heading size=4 style=underline]De voorbereidingen[/heading]De kerstboom, inclusief kerstkransjes, staat al een paar weken in de kamer, de cadeautjes liggen er onder, ’s avonds gezellig de kaarsjes aan, de kerstfilms liggen klaar, ik heb in tuincentra over de kerstafdeling lopen struinen, ik heb kerstvakantie. Zondag gaf ik een kerstbootcamp bij Runnersworld Utrecht en ontvingen we een kerstmuts en vanochtend liepen we in de mooie bossen van Amerongen een kerstduurloop ik met kersttight aan. Maar ik ben er nog niet…
12376822_995399773854722_7771554520776047083_n
[heading size=4 style=underline]Kerstverhaaltjes[/heading]Als kind had ik een cassettebandje met kerstverhaaltjes van Aart Staartjes. Ik draaide dat bandje helemaal kapot rond Kerst en ieder jaar in deze tijd moet ik weer aan die verhaaltjes denken en krijg ik een grote lach op mijn gezicht. Ik ken ze nog steeds uit mijn hoofd! Vooral het verhaal van de Kerstcontroleur is er eentje die weer meer dan actueel is. De voorbereidingen voor Kerst zijn in volle gang, maar als je de tv aanzet word je constant geconfronteerd met oorlog en ander leed in de wereld en de gevolgen.

[heading size=4 style=underline]Bewustwording[/heading]Wat voel ik me dan bevoorrecht dat ik in een vrij en veilig land woon, waar ik alles heb en niet bang hoef te zijn voor mijn leven of modderstromen, waar ik kan doen en laten wat ik wil en kan hardlopen waar en wanneer ik dat wil. Kerst is voor mij meer dan gezellig met familie doorbrengen, eten (en in mindere mate de geboorte van Jezus). Het laat me eens en te meer realiseren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Met Kerst vier ik dat ik wel de mogelijkheid heb om met mijn familie door te brengen. Wetende dat elders op de wereld hele families verscheurd zijn door geweld, ziekte en natuurrampen en die kans niet (meer) hebben. Niet met Kerst, of welke andere gelegenheid of religieus feest dan ook.

[heading size=4 style=underline]I wish you…[/heading]Ik wens jou hele mooie Kerstdagen met je familie, vrienden of wie je dan ook lief hebt en het meest fantastische jaar ooit! Wat je doel ook is voor het komende jaar, of je nu af wilt vallen, wil beginnen met hardlopen, je eerste obstacle run of marathon wilt lopen of gaat voor dat pr: ik wens je de mooiste reis van je leven toe. Een reis die je laat genieten van de voorbereiding, laat leren van de hobbels op de weg om uiteindelijk je overwinning op jezelf te vieren.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!