Persoonlijk

In de Metro

Om meteen met de deur in huis te vallen: ik sta in de Metro!! Deze dag staat dus geheel in teken van de queeste om een Metro in handen te krijgen.

Vorige week ontving ik een berichtje van Annemerel, of ze me mocht interviewen voor de Metro. Natuurlijk! Dat werd een heel gezellig gesprek en ze maakte er een supergaaf artikel van! Ik ben er in ieder geval hartstikke blij mee.  Jouw support op mijn crowdfundingscampagne kan ik nog steeds heel goed gebruiken!
RunAndreaRun Metro

Andrea van Lieshout (35) verloor haar hart aan krachttraining toen ze op haar zeventiende voor een knieblessure in de sportschool belandde. Een paar jaar later werd hardlopen prioriteit. Maar sinds 2012 heeft ze een nieuwe liefde, obstakelruns, een sport die haar twee grootste passies combineert. Volgende maand staat ze voor de tweede keer aan de start van niet één, maar twee WK’s.

Hoe ben je met obstakelruns begonnen?
“Op mijn zeventiende raakte ik verslaafd aan krachttraining. Een paar jaar later ontdekte ik dat ik hardlopen ook heel erg leuk vond. Na een aantal marathons gelopen te hebben deed ik in 2012 mee aan de allereerste obstakelrun in Nederland, Mud Masters. Het regende pijpenstelen en ik had de moed eigenlijk voor de start al opgegeven. Maar uiteindelijk vond ik het zo ontzettend leuk, dat spelen in de modder, ik heb zoveel lol gehad, dat ik meteen verkocht was.”

En nu heb je je gekwalificeerd voor 2 WK’s!
“Ja! Sinds vorig jaar zijn er twee WK’s voor obstakel running, het WK OCR (het algemene WK) en het WK Spartan (van de organisatoren van de Spartan races). Vorig jaar heb ik al aan het WK OCR meegedaan, maar toen ging er iets goed mis en raakte ik geblesseerd, ik zwoor toen om dit jaar revanche te nemen. Je kwalificeert je voor het WK door bij de eerste finishers te horen van verschillende wedstrijden. Vorig jaar was ik eerste bij Mud Masters, maar dit jaar kon ik vanwege die blessure niet volle bak gaan tijdens de kwalificaties. Toch kwalificeerde ik me dit jaar weer voor het WK OCR en ook voor het WK Spartan tijdens een race in Keulen.”

Meer lezen? Dan kan hier.

Zo, en u ga ik op Metrojacht.

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!