Persoonlijk

Januari in vogelvlucht

Wat was januari toch een mooie maand. Ik heb genoten van het winterse weer, van de mooie duurlopen en van de kilometers die onder mijn voeten weg roffelden. Dat waren er deze maand 210!

We zijn weer op de goede weg! De eerste maand van januari loopt volgens plan: omvang uitbouwen. Dat gebeurde voornamelijk door mooie lange duurlopen door de sneeuw. De winterse weersomstandigheden vroegen om aanpassingen in het trainen, maar wat waren die trainingen mooi!

Deze maand werd er ‘maar’ 1 wedstrijd gelopen, de Florijnwinterloop in Woudenberg. Met voor de 11e keer de klassering als snelste Woudenberger. Helaas werd de 10EM van Uithoorn afgelast vanwege de slechte weersverwachtingen. Nog steeds geen pr op de 10EM dus. Onlangs kwam ik er namelijk achter dat ik die afstand nog nooit in wedstrijdverband gelopen heb…. shame on me… Alles van 100m tot 42,2km gelopen, behalve de 10EM!

Januari is meestal een sombere maand. De feestdagen zijn weer voorbij, we staan aan het begin van een nieuw jaar en het is winter. Maar ik mag in januari mijn verjaardag vieren! En dit jaar wist ik precies wat ik wilde hebben. Met behulp van vrienden en familie schafte ik de Tacx I-Vortex aan. Nu staat mijn racefiets pontificaal in de huiskamer en rustdagen in mijn trainingsweken ken ik niet meer. Als er niet wordt gelopen, of als er geen krachttraining op het programma staat, zit ik op de fiets.

Het enige wat deze maand in de weg stond was een langdurige verkoudheid, die half december al de kop op stak. Nog steeds ben ik er niet helemaal vanaf, maar ik ben blij dat de echte griep (*klop klop*) me tot nu toe bespaard is gebleven. Gelukkig ben ik, ondanks de toename in trainingsomvang, blessurevrij gebleven. Ik moet wel even langs de manueel want ik heb sinds een paar dagen het idee dat er iets in mijn linkerenkel uit z’n voegen is geschoten… Niets ernstigs, bij mij schiet er wel vaker een botje de verkeerde kant op.
En… last but not least… mijn vriend heeft in januari bergen werk verzet om mijn website een totaal nieuwe en frisse look te geven. Naast die nieuwe look zullen er nieuwe onderdelen op de site komen… Work in progress!!

De lijn van januari zet ik in februari vrolijk voort. Ook in februari wordt er slechts 1 ‘wedstrijd’ gelopen: de halve marathon in Schoorl. Aangezien ik pas in januari de gedachte kreeg van heee laat ik weer eens een HM gaan lopen, zal ik hier geen pr lopen. Heel blijven is het devies, dus loop ik hem niet als wedstrijd maar als duurloop. En dat is meteen een mooie aanloop naar maart en verder, waar ik een paar mooie wedstrijden op het heb programma staan. Nu zaaien is straks oogsten. Laat februari maar komen, ik ben er klaar voor!

 

 

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!