Persoonlijk

Jodelen voor gevorderden

Is het aftakelen begonnen? Ik loop van het ene pijntje naar het andere. Een dwarse achilles, veroorzaakt door een scheve voet en een nog schever bekken, gevolgd door ontploffende kuiten. Dat het lichaam een keten is van functies die (in mijn geval niet) met elkaar samenhangen, heb ik weer fijn mogen ervaren.

[heading size=4 style=underline]Pijnbank the sequal[/heading]Sinds dat mijn bekken en botten weer recht staan, heb ik nog nauwelijks reactie in de voet! Goed nieuws! Dan zou je denken dat het hardlopen in ene ook weer lekker gaat. Niet dus… De trainingen die ik de laatste weken liep, gingen gepaard met onwijs pijnlijke kuiten! Alsof de boel op ontploffen stond! Jeetje, staat de boel weer recht, krijg ik dit er weer overheen. Maar he, zou dat niet een gevolg zijn van de sessie bij de manueel therapeut? Toch voor de zekerheid even langs FysioFrey die gevestigd zijn in de Crossfit box in Amersfoort. Ik wil voor mijn Trifecta weekend in Barcelona wel normaal kunnen lopen! Groot voordeel: ze kunnen zo nodig direct dryneedling toepassen. Een behandelmethode die bij mij al vaker enorm effectief bleek te zijn.

[heading size=4 style=underline]Goede moed[/heading]Woensdagmorgen startte ik de dag met een fijne Oly-training en om de wachttijd tot mijn afspraak met de fysio door te brengen hing ik in de ringen mijn ring routine te doen. Serieus, ik merk al vorderingen! Wat me vorige week nog met geen mogelijkheid lukte, begint nu ergens op te lijken. Dat uurtje wachten was ook zo voorbij en ik mocht de behandelkamer in. Ik had gecheckt dat MOCHT dryneedling nodig zou zijn, dat dat niet te dicht op het weekend zou vallen in verband met Spartan Barcelona. Dat was geen probleem.

[heading size=4 style=underline]Launch in 3, 2…1[/heading]Eigenlijk ging ik er van uit dat er vooral even een paar handen keihard zouden gaan kneden, maar na mijn verhaal en conclusie dat door het kraken de spierspanning was veranderd, bleek er maar één optie te zijn. “Zo dat zit behoorlijk vast! Daar kunnen wel wat naalden in!”… O.. ooo… De naalden werden tevoorschijn getoverd en vervolgens was het prijsschieten! Van onder tot boven liep een lange harde kabel door de kuit en ook de onderliggende diepe kuitspier vertoonde genoeg knopen. Naaldje erin, draaien maar en ik vloekte al binnensmonds. Volgende plek, draaien, WHAAAAAAAA! Ik schoot dwars door het plafond. En hoe meer er werd geprikt, hoe meer pijn het begon te doen en hoe harder ik begon te jodelen. Alsof de spier bijna in een kramp verschoot! En alhoewel de fysio aangaf dat er een stuk minder spanning op de kuiten stond en mijn kuit inderdaad zo soepel als een ontspannen spier voelde, had ik juist het gevoel dat mijn kuiten zo groot waren gegroeid als voetballen en dat de volgende prik mijn  kuit deed ontploffen. Nog een paar prikjes verder moest ik echt even bijkomen op de pijnbank. Ik was kapot. En dit was pas één been!

[heading size=4 style=underline]Waggelen[/heading]Het hele riedeltje van voor mijn gevoel veel te veel naalden speelde zich ook af in mijn rechterkuit. Begon ik er aan te wennen, of leek het dat ik hier minder reactie had? O nee toch niet. Mijn voet schiet een paar keer de lucht in en mijn vocabulair is weer een beetje opgefrist. De fysio kon er wel om lachen gelukkig. Die hoort wel vaker van alles in de behandelkamer.
Heel voorzichtig kon ik de tafel afstappen. Wooooww… ik kon de benen even niet eens strekken! Ik waggelde naar de stoel om de sokken en schoenen weer aan te trekken. Met de belofte dat dit wel een dagje aan kon houden, maar dat bij wat bewegen de stijfheid weg zou trekken, waggelde ik naar buiten. Thuis kwam ik er al snel achter dat ‘even’ uit de auto stappen, niet ‘even’ uit de auto stappen is! Ik viel bijna flat face op straat en kon me nog net aan de deur vastgrijpen. Wat overigens een verbaasde buurman opleverde, want die ziet mij normaal gesproken alleen maar door de straat rennen en nu als een bejaarde in sportkleding uit de auto rollen.
Overigens is het een nachtje slapen verder al een heel stuk verbeterd en huppel ik al weer bijna door huis. Blij dat ook voor dit probleem een oplossing is. Maar dryneedling en ik zullen nooit best friends worden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!