Persoonlijk

Juli in vogelvlucht

Mijn eerste reactie bij het zien van de statistieken deze maand was: *slik*… zo weinig maar? Aan de andere kant ook niet vreemd dat in deze periode van het jaar het aantal kilometers daalt. We zitten in de maanden juni en juli vol in de wedstrijden, wat betekent dat de omvang van de trainingen is afgenomen, maar de intensiteit daarentegen een boost heeft gekregen. Tel daarbij op de rustdagen voor en na de wedstrijden en het plaatje is compleet. Dus…. deze maand liep ik maar 165 kilometer, waarmee het jaartotaal tot nu toe uitkomt op 1.353 kilometer.

In juli stonden er 2 belangrijke baanwedstrijden in de planning. Op vrijdag 5 juli was eerst de 3000m in Utrecht aan de beurt. Ondanks dat de chronoloog enorm uitliep, liep ik een PR op deze afstand. Dat ging niet gemakkelijk, want ik ging veel te hard van start. Omdat ik dit seizoen nog geen baanwedstrijden had gelopen, had ik totaal geen tempogevoel. Twee weken later was de 5000m aan de beurt. Dit keer met haas die het tempo aan zou geven. Het was benauwd en ik stierf onderweg tig keer, maar ik perste er net een tijd van vlak onder de 20 minuten uit! De doelen voor dit seizoen zijn gehaald en de zomermaanden staan meer in het teken van ontspanning en eens wat andere dingen doen. Dat begon meteen goed met de Tour du jour toertocht en de run-swim-run tijdens de Henschotermeer Games, waarvoor ik wat zwemlesjes had gehad. De Henschotermeer Games zijn Event of the Month juli en augustus. Op 14 augustus vindt de 2e editie plaats.
Juli 1 Collage

Er werden deze maand ook heel wat gezellige kilometers gelopen. Ik liep met Ronald een RunAlongRun door zijn eigen Alphen aan de Rijn. Ook de komende maand staan er weer RAR’s in de planning. Aanmelden kan nog steeds!
Maar magistraal was toch wel de 2e RunTwitterRun. In totaal 19 lopers trokken over de Amerongse Berg, waarvan het grootste deel koos voor de afstand van 20 kilometer! De bikkels! Als beloning wachtte ons een lekkere lunch. Een volgende editie gaat er zeker komen… Er zijn reeds contacten met Belgische lopers… Gaan we internationaal?!
Juli 2 Collage

De rubriek gear en gadgets loopt lekker. Naast een uitgebreide test van de Adidsas BOOST Energy en een update van Sportrusten ging ik uit mijn dak met avocado’s in de keuken. Ook startte deze maand een nieuw item. Dat wij hardlopers een beetje gek zijn is niets nieuws. En dat een aantal hiervan zijn of haar passie op het lijf laat vereeuwigen ook niet! Een nieuwe rubriek was born: runnin’ tattoo’s. Janie, Daniel en Monique hebben hun tattoo al laten zien. Ondertussen heb ik al gemerkt dat er meer hardlopers dan ik dacht met een hardloopgerelateerde tattoo rondlopen!

De zomer is altijd een mooie periode, maar ook op blogniveau wordt augustus een mooie maand! Met de 2e editie van de Henschotermeer Games, de Trail des Fantomes en een septembermaand vol met modder, strongman en bikkelwedstrijden wordt in augustus ook eens wat meer andere sportkleding uit de kast getrokken naast de fiets- en zwemkleding…
En mocht je het gemist hebben? Deelnemen aan deze prijsvraag kan nog! Wie weet win jij 1 van de 2 startbewijzen voor de Breakout Run op 14 september!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!