Persoonlijk

Juni in vogelvlucht

Jeetje de helft van het jaar is al weer voorbij! Het lijkt wel hoe ouder je wordt, hoe sneller de tijd gaat! Juni stond vooral in teken van wedstrijden, pr’s en proberen ondertussen de omvang hoog te houden. De Trail des Fantomes komt steeds dichterbij.  Door de wedstrijden, herstel en een off-week blijft de teller deze maand steken op 184 kilometer, waarmee het totaal dit jaar uit komt op 1.180 kilometer. Er zijn jaren geweest dat dit mijn jaartotaal was…

De maand begon goed met een pr op de 5 kilometer tijdens Flow in Eindhoven. Wat een sfeertje hing daar. Een fantastische accommodatie, een pittig parcours en naast een pr nog een podiumplek ook! Dit maakte de gemiste kansen tijdens de 5 kilometer in Leiden weer een beetje goed.
Na Flow raakte ik in een dipje. Door door te trainen tussen de wedstrijden door merkte ik dat ik hier en daar wat pijntjes kreeg. Mijn eerste stap is dan om me weer recht te laten zetten door de manueel therapeut, want bijna alle pijntjes komen bij mij voort vanuit vastzittende en uit de voegen geschoten gewrichten. Ik was net op tijd! Mijn scheefstaande bekken had een druk uitgeoefend op het peesblad, waardoor een beginnende slijmbeursontsteking in de heup op de loer lag. Die week was echt een off-week, maar gelukkig herpakte ik me op tijd. Vrijdag 14 juni liep ik met mijn loopmaatjes Ronald, Merit en Nesrine 5 kilometer funrun tijdens Colours By The Sea in Vlissingen. Wat een geweldige belevenis was dit. Ik heb in lange tijd niet zoveel (kun je nagaan…) gelachen! Met als gevolg dat ik behoorlijk wat kleurenpoeder binnen kreeg…
De volgende dag moest ik knallen tijdens de Heuvelrugloop in Maarn. Het ging niet gemakkelijk en ik ben niet voluit gegaan om de boel een beetje te sparen. Toch stond ik op de bovenste tree op het podium.
Op de laatste dag van deze maand stond ik met het team van Runnersworld Utrecht aan de start van de Moving Comfort Meidenloop in Utrecht. Het was warm en het parcours was lastig met veel bochten en klinkers. Toch evenaarde ik hier de tijd van Leiden! Weer 20.17 min (zelf geklokt), volgens de uitslagen 20.19 min, maar zeker tevreden. Met ons team werden we mooi 1e bij de bedrijvenloop.
BOBFIizCEAAHXbt.jpg_large

Naast wedstrijden was juni ook een drukke maand op blog-gebied. Met  Anne en Tim liep ik een RunAlongRun en voor juli staat er ook al een aantal gepland. Daarnaast zijn de voorbereidingen voor de RunTwitterRun in volle gang en op het werk kregen een collega en ik het in onze bol en lopen we nu maandags een runchbreak. Voor de RAR en RunTwitterRun kun je je uiteraard nog steeds opgeven! En runchbreak jij ook? Dan hoor ik graag je verhaal!
Naast hardlopen is nu ook het fietsseizoen voor mij weer begonnen. Het weer laat het nog een beetje afweten, maar de eerste toertocht van 70 kilometer zit ook weer in de benen (en mijn kont)… Om het nog bonter te maken heb ik deze maand ook nog eens kennis gemaakt met het steppen en dat is een heel stuk intensiever dan ik vooraf had gedacht!

Nog niet genoeg gedaan deze maand? Nope… Tussen de bedrijven door deed ik een shoot voor InknBurn, kwamen de foto’s van de shoot voor Bershka Start Moving Sportscollection beschikbaar en werden de Nike Flyknit Lunar 1+ getest. Daarom is het maar goed dat ik deel neem aan het programma Sportrusten, want dit is een perfecte manier om de rust in mezelf weer even terug te vinden. Ondertussen ben ik nu op de helft van het programma en merk ik dat ik er zeker baat bij heb.
juni Collage

Kortom, juni was een drukke maand met flink wat wedstrijden die niet in de koude kleren zijn gaan zitten. Ook in juli staan er wat wedstrijden in de planning, maar ik zal de komende maand toch vooral aan de omvang en kracht moeten gaan werken om tijdens Trail des Fantomes niet tig keer te sterven. Komende maand ook weer leuke reviews, samenwerkingen, RAR’s en prijsvragen… Stay tuned!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!