Persoonlijk

Melkflessen

O help…. Aan die mooie vroege lentedagen kleeft toch een probleempje… Nu het steeds ietsje warmer wordt, komt ook weer die onvermijdelijke rokjesdag er aan. Of shortjesdag, het is maar wat je draagt.

[heading size=4 style=underline]Melkflessen[/heading]Want na een winter, waarin mijn benen ongeveer 24/7 verscholen hebben gezeten in lange tights, spijkerbroeken, fleece pyama’s en lange onderbroeken zijn ze ondertussen zooo wit dat ze reflecteren in het donker! Een eclipsbrilletje is geen overbodige luxe… Zelfs neonoranje geeft mijn benen nog geen minimaal zweempje van kleur. Kortom, ik heb het melkflessensyndroom.

[heading size=4 style=underline]Sunshine[/heading]Nu kan ik wel met allerlei smeerseltjes, tanningsprays en zonnebanken aan de slag gaan, maar liever heb ik toch een natuurlijk kleurtje. Dus zodra het zonnetje ook maar iets warmte afgeeft, gooi ik het lange goed uit en verruil het voor een korte broek. Zo zit ik dan een uurtje in de luwte van mijn serre (die door de zon gedurende de dag is opgewarmd) met de deuren wagenwijd open te genieten van het zonnetje op de benen. Of loop ik mijn rondje in korte broek. Helpt het? Nee… De zonkracht is nog niet sterk genoeg… Damned…

[heading size=4 style=underline]R-Day[/heading]D-day, of beter gezegd R-day komt steeds dichterbij. Maaaaarr… ik denk dat ik de oplossing heb… Zaterdag sta ik aan de start van Strong Viking en zondag loop ik een survivalrun. Oftewel, ik hoef niet bang te zijn dat mijn benen zo wit als sneeuw blijven. Ik verwacht dat ik over een week dusdanig bont en blauw ben, dat het wit niet eens meer opvalt. Als ik überhaupt nog een white spot ergens heb. De vraag is dan alleen: zal ik een rokje aan doen, of toch maar even de benen bedekt houden…?

Foto: Harm Dommisse

 

2 reacties

  • Margot

    Hihi sounds familiar! En aangezien ik al mijn lange duurlopen met compressiekousen loop, blijft het ook in de zomer een probleem!
    Momenteel smeer ik lekker met de Dove Summer Glow, een bodycreme met zelfbruiner. Ik moet toch bijna dagelijks een body lotion/creme smeren omwille van een droog velletje dus ideaal en niet zo een miserie als die echt zelfbruiners!

    • Andrea

      Vorig jaar had ik inderdaad alleen bruine knieën… De compressiekousen zijn ideaal, maar het kleureffect is wat minder! 😀

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!