Persoonlijk

Mezelf ontleden

Mezelf ontleden? Nee ik ga mezelf niet ontvellen en in plakjes snijden. Maar ik ga wel een kijkje nemen in mijn diepste ik! Mijn DNA.

Gisteren vond ik het pakketje in de brievenbus. Van DNAisyou had ik een kit toegestuurd gekregen om mijn DNA te testen. Want je DNA zegt heel veel, alleen die informatie hebben we in het dagelijks leven niet zo maar voor handen. Terwijl je, juist als je prestatiegericht bent (zoals ik), alle relevante informatie over je lichaam kunt gebruiken om je prestatieniveau te verbeteren! Maar ook als je juist af wilt vallen of wilt weten waarom je last hebt van acné, hoe blessuregevoelig je bent of wilt weten wat nu de beste verhouding in je voeding is. Je DNA kan je hier heel veel in vertellen.
DNAisyou
[heading size=4 style=underline]DNA voor dummies[/heading]Daarom heeft DNAisyou verschillende pakketten waar je uit kan kiezen. Zo heb ik gekozen voor het pakket ‘Hardlopen’, waar gekeken wordt naar mijn metabolisme, aanleg voor verhoogde zuurstofopname, aanleg voor snelle of langzame spiervezels, de beste verhoudingen in je voeding, je blessuregevoeligheid en je natuurlijke motivatie (aanmaak endorfine), etc. Maar je kunt ook kiezen uit het pakket ‘Afvallen’, ‘Huidverzorging’ of een combinatie.
Het pakket is voorzien van een heel duidelijke instructiekaart en een boekje met achtergrondinfo over het DNA eigenlijk in elkaar zit. Alles op een super begrijpelijke en toegankelijke manier geschreven. Normaal gesproken leg ik de handleiding van een nieuwe gadget direct aan de kant, maar nu was ik gewoon nieuwsgierig naar wat er allemaal in stond. In de kit zitten natuurlijk ook je swab-stokje, het buisje waar je swabstokje in zit, een separaat verpakte capsule, die je bij je stokje in het buisje moet doen, en de retourenvelop. Een kind kan de was doen.
DNAisyou

[heading size=4 style=underline]De test[/heading]Je DNA afnemen is simpel: met het swabstokje zowel in je mond langs je linker-als aan je rechterwang strijken. Vervolgens de swab terugdoen in het buisje en daar de capsule aan toevoegen voordat je het buisje dicht draait. In de envelop en op de post. En dan het moeilijkste… een week of zes wachten op de rapportage.
DNAisyou
[heading size=4 style=underline]Mijn DNA[/heading]Ik ben dus heel benieuwd waar ik nu écht aanleg voor heb en hoe dit mijn prestaties beïnvloedt. En nog belangrijker: hoe ik hier zoveel mogelijk voordeel uit kan halen in mijn sport! Dit in combinatie met mijn behoefte aan voeding en blessuregevoeligheid vind ik super interessant. Ok, één ding is me duidelijk: ik heb aanleg om snel kracht op te bouwen (met de daarbij gepaard gaande spiermassa… en verplicht kledingshoppen), terwijl ik aan de andere kant ook een duursporter ben. De 3.26 uur op de marathon staat nog steeds. Ik kan niet wachten op de resultaten, want ik hoop deze echt toe te kunnen passen in de trainingen.

De test is op de post retour, met mijn wangslijmvlies. Nu moet ik een week of 6 geduld hebben voordat ik mijn DNA-rapportage krijg… En dat is nog het moeilijkste van deze hele test…

In samenwerking met DNAisyou.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!