Persoonlijk

Nachtmerrie

En daar lig ik dan. Alles om me heen is blurry. Ik hoor wel geluiden, maar kan ze niet plaatsen. In een opwelling probeer ik op te staan. Mijn lichaam staat het niet toe, te veel pijn. Ik sluit mijn ogen weer even en probeer te achterhalen waarom ik op de grond lig. Wat was ik aan het doen? En waar ben ik trouwens? Nieuwe poging om te bewegen mislukt. Deze keer komt de pijn vanaf mijn rechter heup en trekt door naar mijn voet. Holy mack. What happend?

“Meneer?” hoor ik iemand zeggen. “Verstaat u mij? Meneer?” Ik mompel wat en probeer weer te kijken. Dit lukt aardig. Boven mij zie ik twee koppen hangen. “U bent aangereden.” Wat?! Aangereden! In een reactie probeer ik op te staan, maar pijnscheuten vanuit mijn heup zijn hevig en hels. “U moet nu wel stil blijven liggen. We gaan u op een brandcard leggen.”

Als ik voor een tweede maal wakker word lig ik in een saaie, grijze kamer in bed. Om mijn vinger zit een soort van wasknijper die aangesloten is op een monitor. Hartslag: 45. Mooie rustpols, denk ik nog. Op het moment dat ik probeer te draaien voel ik dat iets mijn rechterbeen tegenhoudt. In een ruk trek ik het laken van mij af en zie tot mijn schrik een grote witte gipspartij. Op dat moment loopt een verpleegster de kamer binnen. “Ah, u bent wakker.” “Wat is er gebeurt?” vraag ik aan haar. “U bent tijdens het hardlopen vanochtend aangereden door een auto. U mag van geluk spreken dat alleen uw been is gebroken.”

Gelukkig is het bovenstaande maar een hersenspinsel, maar wel eentje waar ik de afgelopen weken vaak aan heb moeten denken. Van nature ben ik niet zo paranoïde, maar met de New York Marathon voor de deur ben ik extra voorzichtig. Zeker nu de de dagen korter worden. In het donker zien automobilisten, scooters en andere weggebruikers je snel genoeg over het hoofd. Denk daarom aan je veiligheid en zorg voor zichtbaarheid. Draag LED-lampjes of koop kleding met reflectieve elementen. Op runners-high.nl heb ik een aantal verlichtingsmogelijkheden op een rij gezet.

Aanstaande zondag is het nog exact twee weken voor de start van de New York Marathon. Deze week nog even aanpoten wat betreft omvang en intensiteit, daarna gaat de taperperiode in. Een ding is zeker: de trainingen die ik gedurende deze twee weken in het donker doe zal ik zeker niet zuinig zijn met lichtjes. Alles om bovenstaande nachtmerrie te voorkomen.

Image: Flickr

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!