Persoonlijk

Oud…

Een moment van afscheid nemen. Hoe symbolisch zo aan het einde van het jaar. Maar ik ontkom er niet aan. Vandaag nam ik afscheid van je. Toch wel een beetje met een steek in mijn hart.

[heading size=4 style=underline]Oordopjes?[/heading]Jarenlang was je mijn steun en toeverlaat. Je hoorde mijn keiharde gebler (iets wat moet lijken op zingen) aan zonder je aan me te ergeren. Nee, zelfs zonder een woord van kritiek of de stille vervloeking om mijn kop te houden. Je hebt veel met me moeten doorstaan, want mijn eigen luidspreker zette ik zo nu en dan echt heel hard open met als toppunt en afsluiter dit jaar toch wel “All I want for Christmas”, die je de afgelopen maand iets te veel op de radio hoorde. Zelfs ik schrok er van… Tja en oordopjes zijn niet aan je besteed.

[heading size=4 style=underline]Tirade[/heading]Zo nu en dan verloor ik ook het geduld met jou. Eigenlijk kwam dat niet door jou, maar door de malloten om ons heen. Man, man, hoe vaak heb je mij tot kalmte moeten manen, terwijl ik zat te vloeken en te tieren! Mijn hele vocabulaire heb je voorbij horen komen, zien ontwikkelen met nog meer scheldtirades en een uitbreiding van mijn woordenschat. En keer op keer sudderde ik uiteindelijk nog wat na, terwijl jij gewoon stug door ging met je ding doen.

[heading size=4 style=underline]Drankprobleem[/heading]Daar was je goed in. Je ding doen. Nou ja, ook niet altijd… Een tijdlang liet je me in grote onzekerheid. Je bleek een serieus drankprobleem ontwikkeld te hebben. Om de week ging er een hele literfles van dat sterke spul doorheen! Stond ik dan in de winkel met een nieuwe voorraad flessen bij de kassa! Ik heb me meerdere malen zó voor schut voelen staan! Gelukkig bleek na een intensieve therapie jouw probleem verholpen. Mocht ook wel, na bijna een jaar van ellende. Wat was ik je dankbaar, dat je gewoon weer kon functioneren. Want wat moest ik nou zonder jou?

[heading size=4 style=underline]Vervangbaar[/heading]Tja, zonder jou. Vanaf vandaag ben ik zonder jou. Gelukkig ben je vervangbaar. Zo gaat dat nou eenmaal. Zeker in een materialistische samenleving als waar wij in leven en alles voor geld te koop is. Vandaag krabte ik je voor het laatst en deed ik je voor het laatst in bad, terwijl ik bedacht dat we veel avonturen samen hebben beleefd. Je hebt me jarenlang vergezelt en voor mijn veiligheid gezorgd. Samen hebben we de mooiste plekken in Europa gezien, leerde je zelfs de bergen kennen! Dat vond je spannend, want je maakte gekke geluidjes. Soms zat je van binnen en van buiten zó onder de modder, dat je er koddig uitzag. Na een poetsbeurtje stond je er weer fris en fruitig bij. Vandaag maakten we ons laatste tochtje samen. Naar de garage. Dag leaseauto. Dank je wel voor die vele kilometers samen.
15822529_10211738477044566_7576017325295330710_n

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!