Persoonlijk

Our road to OCR WC #2

May the 4th, oftwel ‘May the force’ in spreektaal. Voor Star Wars fans niet onbekend. Maar meteen een mooi moment om even sti te staan bij wat die force voor mij en Susanne betekent. Waarom zijn wij zo gefocust op het Wereldkampioenschap OCR? Waarom doen we wat we doen? Gaan we door waar anderen stoppen, of niet eens beginnen? Wat drijft ons? Vandaag doen wij een boekje open over het hoe en waarom van onze ocr-verslaving.

[heading size=4 style=underline]Knop om[/heading]Andrea: Het moment dat een hindernis voor je opdoemt, je niet weet wat je te wachten staat en je lichaam strak gespannen staat voor wat komen gaat. Die adrenaline rush is fantastisch. Noodzakelijk ook om de soms zware, moeilijke en/of enge obstakels te overwinnen. De gedachte ‘dat kan ik niet’ probeer je de kop in te drukken. Gáán! Die knop om, niet nadenken maar doen! Voor je het weet sta je aan de andere kant. Soms weet ik niet eens hoe ik over die obstakel ben gekomen. Alsof mijn instinct het van me over neemt. Of was het puur geluk of domme kracht?

Dat is het mooie van deze sport. Dat je steeds weer ontdekt dat je meer kunt dan je denkt. Dan wordt de uitdaging om het parcours sneller af te leggen, of obstakels zonder hulp van maatjes te doen. Ook de afstanden maken de races tot een uitdaging. Vergis je niet in een parcours van ‘maar’ 14 kilometer, zoals tijdens het WK vorig jaar: de omgeving maakte het zo ongelooflijk zwaar. Het enige vlakke stuk was rondom het start- en finishterrein. De rest van het parcours ging steil omhoog en omlaag. Het is het constant anticiperen op de omgeving en de obstakels. En dat maakt het zo mooi, uitdagend en gaaf. Steeds weer het onbekende tegemoet. Steeds weer je grenzen verleggen, jezelf beter leren kennen. Steeds meer uitdaging zoeken.
RunAndreaRun WC OCR 4
[heading size=4 style=underline]Boost je zelfvertrouwen[/heading]Susanne: Dat je aan de startlijn staat en geen idee hebt van wat er nou gaat gebeuren en welke obstakels je tegen gaat komen. Zo ging mijn eerste run, echt supergaaf! (Toen was ik nog niet op het idee gekomen om het parcours op de website te bekijken). Elk obstakel dat je onderweg tegenkomt vormt een nieuwe uitdaging voor je en het voelt zó goed om het dan ook te volbrengen…

Net als Andrea begrijp ik soms niet hoe ik een obstakel zo makkelijk haal, bijvoorbeeld de mini-Platinum Rig bij Strong Viking Run. Tijdens het oefenen van tevoren ging het supergoed, maar tijdens de run voelde ik me erg beroerd en geloofde ik niet in mezelf. Dat je het dan toch in één poging haalt, is zó goed voor je zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat je alles op alles zet om de rest ook te volbrengen.

Wat ik ook zo leuk vind van deze sport is dat deze in ontwikkeling is. Je ziet steeds inventievere obstakels ontstaan en meer uitdaging en variatie. Dat is voor mij de reden om dit jaar bijvoorbeeld voor een Varjagen Legion ticket te gaan, zodat je de ontwikkeling van de run kan meemaken en jezelf daardoor weer extra kunt uitdagen. Dat is ten slotte de essentie van deze sport: jezelf uitdagen, je grenzen opzoeken en er soms overheen gaan.
1017147_10152572558537535_8205967009411592196_n
[heading size=4 style=underline]4 mei[/heading]
Overigens gaan wij er niet aan voorbij dat 4 mei ook de dag van Dodenherdenking is. Vanavond zullen wij dan ook zeker een moment nemen om die mensen te eren die het ons mogelijk hebben gemaakt in een vrij land te leven, waar wij de mogelijkheid hebben de dingen te doen die wij zo graag doen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!