Persoonlijk

Ramkoers

Juni begon niet zo goed voor mij. Wat wedstrijden betreft dan. De ladiesrun moest ik vanwege een gekneusde rib cancellen en Colours by the Sea kon ik vorige week helaas ook niet bijwonen. Dit moet geen gewoonte worden! Ik mis de massa mensen, de vele bekenden en de sfeer. En de startkak.

[heading size=4 style=underline]Brings back memories[/heading]Maar daar gaat verandering in komen. Ik heb deze maand nog vier wedstrijden voor de boeg. Zondag sta ik aan de start van de halve marathon tijdens de Amersfoort Marathon. In 2009 liep ik hier mijn eerste marathon, dus een beetje bijzonder is deze wedstrijd voor mij wel ook al loop ik nu de halve afstand op een totaal ander parcours door Amersfoort. In wedstrijdverband is het ruim een jaar geleden dat ik een halve marathon liep. De laatste keer was tijdens de Groet uit Schoorl Run in februari 2013. Toen liep ik in de ijzige kou een pr. Komend weekend zijn de omstandigheden niet te vergelijken, maar hoop ik wel weer een pr te lopen.

[heading size=4 style=underline]Game on![/heading]Dus staat mijn hoofd op ‘game on’. De bietensap staat koud in de koelkast, de laatste interval werd gisteravond gelopen, de koolhydraten liggen klaar om verorberd te worden. Wat kan er nog mis gaan? Ok, het is  vandaag vrijdag de 13e, maar daar geloof ik niet zo in. Waar ik meer last van heb is mijn eigen onbegrensde enthousiasme en liefde voor hardlopen. Ik.Kan.Niet.Zonder!
juni 2014 Collage
[heading size=4 style=underline]Morningrun[/heading]
Nu de laatste weken de temperatuur heerlijk zomers is, benijd ik iedere hardloper die ik ’s ochtend zie lopen als ik op weg ben naar mijn werk. Dat wil ik ook. En vrijdags heb ik die mogelijkheid, omdat ik dan vanuit huis werk en zo mijn eigen dag in kan delen. Niets uitslapen, die wekker stond gewoon om 6 uur. Snel een ontbijt naar binnen, loopkleding aan en naar buiten! Het plan was om rustig een duurloopje van een paar kilometer te maken. Ik had alleen nog geen route in gedachte. In ieder geval naar het bos, want ik wilde reeën spotten.

[heading size=4 style=underline]Unleash the freak[/heading]Eén probleem, gooi mij in het bos en ik raak alle besef van tijd en afstand kwijt. Als het aan mij ligt kom ik daar gewoon niet meer uit! Niet omdat ik verdwaal, maar omdat ik alle trailpaadjes wil lopen die ik tegenkom en op ieder hoekje voorzichtig om de bomen gluur op zoek naar reeën of vossen. Bij ieder geluid vanuit de struiken sta ik op de rem, op zoek naar dat muisje of hagedisje.
Vanochtend liep ik weer over totaal andere paadjes in Den Treek of over paden waar ik al veel te lang niet was geweest. Het is hier zo prachtig! En met de ochtendzon die boven de bomen begint uit te piepen, ziet het hele bos er totaal anders uit dan in de avond. Zo plakte ik lusje na lusje na lusje, totdat ik me bedacht: he… ik moet ook nog naar huis… En: o shit, ik moet nog een halve lopen zondag! Mijn rondje van een paar kilometer werd een rondje van 14 kilometer… Volgens mij moet ik niet te vaak een morningrun maken, want dan kom ik ’s avonds pas thuis! Voor nu: de benen op rust en genieten van een lange dag.
10371900_10204064295074813_8970343039154010578_n

4 reacties

 • Margot

  Oooooeeee lijkt mij ook heerlijk om met deze warmte s ochtends te kunnen lopen. Voor mij is dat enkel maar mogelijk op zondag… Uitslapen in het weekend zit er ook al vele weken (wat zeg ik maanden ;-)) niet meer in 😉

  Toi toi toi voor je halve marathon!

  • Andrea

   Thanks! Ik ben eigenlijk te lui om op een vrije dag/thuiswerkdag vroeg mijn bed uit te komen, maar met dit weer is het gewoon een cadeautje om zo vroeg te kunnen lopen!

 • Elsa

  Heerlijk, zo ’s ochtends in het bos! Ik heb vakantie, ben dus een paar uur later dan jij het bos ingedoken en zowaar een ree gespot! Is het jou ook gelukt?
  Succes morgen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!