Persoonlijk

Running bucketlist

Vandeweek las ik op Justkeeprunning zo’n leuk blog! Iedereen heeft wel dromen over fantastische wedstrijden op de mooiste locaties, de meest tot de verbeelding sprekende trails, de onbereikbaarste afstanden of tijden: de running bucketlist. Mijn bucketlist lijkt wel oneindig, maar een aantal van mijn mooiste dromen wil ik graag met je delen.

[heading size=4 style=underline]1. Goofy challenge[/heading]Een paar loopmaatjes hebben hier al aan deelgenomen: de Disney marathon. Maar als je het helemaal goed wil doen, moet je eigenlijk de Goofy challenge lopen: de ene dag loop je een halve marathon en de volgende dag de hele marathon. Gevolg: flink wat kilometers in de benen en een paar fantastische medailles als aandenken! Om nog niet te spreken van de routes die dwars door de Walt Disney parken gaan! Een onvergetelijke ervaring vol met lol lijkt me zo!

[heading size=4 style=underline]2. Big Five Marathon[/heading]Ik ben gek op Zuid-Afrika en dan vooral de wildlife. Een grotere droom dan het lopen van de Big Five Marathon in de Limpopo-provincie heb ik denk ik niet… Meedoen aan deze marathon betekent een meerdaags verblijf in het Entabeni Safari Conservancy, game drives en bush walks. Met als doel: het spotten van de big five! Hoe mooi zou het zijn om dat al hardlopend te doen? Een race die wordt verondersteld zwaarder te zijn dan de Comrades…

Foto: Klaus Sletting Jensen
Foto: Klaus Sletting Jensen

[heading size=4 style=underline]3. The long run[/heading]En dus uiteraard moet ik dat wel kunnen vergelijken! De Comrades, een ultra van 88 kilometer mag dan ook niet ontbreken in mijn bucketlist. Bekend van de film The Long Run spreekt deze ultramarathon tot de verbeelding van veel lopers. Ook tot de mijne. Van Durban naar Pietermaritzburg, of omgekeerd brengen deze 88 kilometers je over de heuvels, genaamd ‘de grote vijf’. Volgens mij heb ik iets met big five…

[heading size=4 style=underline]4. Spartan Race[/heading]In Nederland is obstacle running upcoming, maar in het buitenland is dit fenomeen veel grootser. Eén van de grootste wedstrijden hierin is de Spartan Race, welke in meerdere landen wordt gehouden. Als enige kent deze organisatie een eigen klassement waarin je wereldwijd mee kan strijden om de snelste tijd. De medailles voor de verschillende afstanden (sprint, super en beast) passen in elkaar en vormen samen de Trifecta. Must have…

Foto: Spartan Race
Foto: Spartan Race

[heading size=4 style=underline]5. Polar Night Half Marathon[/heading]Ik ga nooit van mijn leven op wintersport: ik hou niet zo van kou… Maar om het noorderlicht te kunnen zien zal ik toch het hoge noorden op moeten zoeken. De Polar Night Half Marathon in Tromsø, Noorwegen, vindt plaats in het eerste weekend van januari. De poolnacht maakt dat de nacht langer dan 24 uur duurt. En in deze donkerte loop je een parcours, met kaarslicht verlicht, onder het noorderlicht (als je mazzel hebt).

[heading size=4 style=underline]6. Better your best[/heading]Ik ben een strebertje. Daarom is het een must constant mijn beste tijden te verbeteren. Dat lukt natuurlijk niet altijd, maar ik boek nog altijd progressie. Daarom op de bucketlist: mijn pr’s op de afstanden van de 800m tot de marathon verbeteren! Starting op 13 april tijdens de marathon van Rotterdam…

[heading size=4 style=underline]7. Berlijn marathon[/heading]Mijn big dream voor 2014 is natuurlijk de marathon van Berlijn. Ik hou van deze stad, met haar intrigerende geschiedenis, het dorpse karakter, de vriendelijke mensen en de afwisselende architectuur. Jaarlijks ben ik hier minstens één keer te vinden. Al eerder liep ik hier mijn trainingen. Dit jaar maak ik deel uit van die massa van duizenden lopers die op het parcours van het huidige wereldrecord een eigen record wil lopen.

[heading size=4 style=underline]8. Mustang Mountain Trail Race[/heading]Het liefst zou ik iedere dag hardlopen in de meest inspirerende landschappen. Uitzichten om van te dromen, door onontdekt gebied, met een blik op de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. De Mustang Mountain Trail Race is een 8-daagse trail evenement, waarbij je dagelijks afstanden tussen de 15 en 30 kilometer aflegt. Niet onderschatten, want je loopt tussen de 2.900 en 8.200 meter hoogte… Kan ik van iemand een hoogtetent lenen?

[heading size=4 style=underline]9. Trainingsstage[/heading]Al jaren domineren Kenianen en Ethiopiërs in de lange afstand. Komt het door voeding, de levensstijl of de constante hoogte waarop men leeft? Dit hoge niveau zal ik nooit halen, maar wel zou ik graag meemaken hoe men leeft, traint, eet en hoe topsporters uit de hele wereld door het rode stof de trainingskilometers maken. Een trainingsstage in Iten, Kenia, mag daarom niet op mijn bucketlist ontbreken.

[heading size=4 style=underline]10. Plezier[/heading]Als loper heb ik mijn dromen, maar als trainer ook. Ik wil mensen het plezier van hardlopen mee geven. Want uiteindelijk is het plezier hebben in het hardlopen het belangrijkste. Zonder lol en zonder het genieten van die constante herhaling van de beweging is het moeilijk om je motivatie te behouden. En onmogelijk om die mooie dromen op je bucketlist te realiseren!

Wat staat er op jouw bucketlist?

Foto header: Lizzy Hawker tijdens de Mustang Mountain Trail Race

 

5 reacties

 • Elsa

  Mooie lijst! Ik zit weleens naar gekke (halve) marathons wereldwijd te kijken, zoals de Great Wall marathon of de marathon op Hawaï.
  Voorlopig is mijn lijstje nog kort en veilig: de Berlijn Marathon dit jaar, de Koning van Spanje trail, mijn pr’s verbeteren van de dubbele mijl tot en met de halve marathon en genieten van mijn duurlopen, door regelmatig in een andere omgeving te gaan lopen.
  Jouw nummers 3, 5 en 8 lijken me ook erg mooi om te doen.

  • Andrea

   Er is nog zooooveel meer wat ik wil doen, maar dan wordt het blog oneindig lang en ontploft je pc 😀 De marathon van Jamaica lijkt me ook te gaaf. Koksonoot er bij en gaan!

  • Andrea

   Klopt, ik aas op een paar opties, maar ik wil ook zeker de beast lopen op mijn trifecta te verkrijgen, en die beast wordt qua planning een heel stuk lastiger….

 • Niels

  Die trifecta aas ik ook op, maar om voor de Beast naar Engeland te gaan is lastig. Ik hoop eigenlijk dat er eentje in Duitsland in de herfst zal komen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!