Persoonlijk

Some motivation #NeverLoseTheFocus

Believe it or not, maar zo nu en dan kan ik behoorlijk twijfelen aan mezelf. Dat is meestal zo rondom wedstrijden, waarbij ik mezelf een doel heb opgelegd. Een pr lopen, of het podium halen, of iets doen wat ik nog niet eerder gedaan heb. Alsof een ijskoude hand zich om mijn hart sluit, de lucht uit mijn longen wordt geperst door een zware kei die er op ligt en ik zeven kleuren schijt. Ik voel me dan fysiek een wrak en mentaal ben ik al afgeschreven.

[heading size=4 style=underline]Mantra[/heading]Die twijfel of ik iets wel kan hoort gewoon bij mij. In al die jaren dat ik sport en aan wedstrijden doe is dat gevoel nooit minder geworden. Sterker nog, het is eerder toegenomen. Het lijkt wel mijn mantra te zijn geworden: zonder zenuwen kàn ik gewoon niet presteren. Op het moment zelf kan ik me echt hondsberoerd voelen, terwijl na het startschot dat gevoel als sneeuw voor de zon is verdwenen. Zondag nog met de Velothon, waarbij ik zo ongeveer overtuigd was echt niet op mijn fiets te stappen in dat sh*tweer. De zenuwen begonnen al de avond er voor. Mijn grootste angst? Dat ik op  mijn plaat zou gaan op een glad wegdek! Echt, hoe bedenk je het! En nog recenter en waarom ik dit blog schrijf: morgen loop ik de Iron Viking. Een obstaclerun met de lengte van een marathon en 100 hindernissen op mijn pad. Haven’t done this before…

[heading size=4 style=underline]In a doubt…[/heading]Kan ik dat wel? Waarom doe ik dit eigenlijk? De makkelijkste weg is om niet te gaan, niet te starten. Gewoon geen wedstrijden meer. Maar dat kan en wil ik niet. Het is mijn leven, onderdeel van wie ik ben. Vanaf mijn 17e heb ik mijzelf tot uitersten gedreven, uitdagingen gezocht, hard gevallen en geleerd en mijn grenzen verlegd. Harder, better, faster, stronger. Op de momenten dat ik die twijfel voel, moet ik altijd even ‘6 rules’ van Arnold denken. Als er iemand is die pieken en dalen heeft gekend is hij het. Ik deel zijn speech graag met je. Luister hem helemaal! De zenuwen hebben bij mij plaats gemaakt voor overtuiging. Let’s kick some dirt!

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!