Persoonlijk

Sports diary #16 2023

Deze week werd er getraild, gewerkt, gecupt en gereanimeerd! Een afwisselende week kun je wel zeggen.

Zondag
Ok, die twee dagen krachttraining zijn niet helemaal in de koude kleren gaan zitten en vandaag stond er een trailrun in de planning. Een beetje een spontaan idee toen ik er achter kwam dat deze run door mijn oude trainingsgebied gaat en Sander ook die kant op ging. 
De 12 kilometer had de nodige hoogtemeters. Weer een nieuwe uitdaging, waarvan ik niet wist hoe mijn lijf er op zou reageren. Maar dat ging beter dan verwacht. Ik moest dan wel omhoog wandelen, maar had er voor mijn gevoel nog best een ok tempo in als het op hardlopen aankwam. Dat Garmin dit niet bepaald een ontspannend tempo vond, bleek uit mijn data… Verklaarde ook wel waarom ik moeite had hele gesprekken te kunnen voeren.
Al met al erg fijn gelopen met goed gezelschap in een hele relaxte sfeer. De start is namelijk geen vastgestelde tijd, maar je start gewoon wanneer je wilt tussen (in ons geval) 12.00 en 13.00 uur. Oftewel… we mochten om 11.45 al vertrekken. Heerlijk!

Maandag
Met zure benen vandaag aan het werk, maar ik geniet van het uitzicht vanachter de laptop op mijn tuin. De batterij is weer lekker gedraind, dus vandaag zit ik vooral op mijn kont en is het een bewuste rustdag. Niet alleen de batterij heeft er geen zin in, mijn buik begint in de avond ook op te spelen. Dat ik mezelf niet de halve nacht heb wakker gehouden is een wonder!

Dinsdag
Ik zou eigenlijk vandaag op kantoor zitten, maar besluit uit safetey-reasons vandaag maar even niet de deur uit te gaan. De buik is behoorlijk van slag. Gelukkig gaat het in de middag stukken beter en kan ik zelfs normaal naar de oefenavond met een flinke zweetoefening. 

Woensdag
Red ik het wel of red ik het niet? Vandaag werk ik op kantoor. Eens een andere dag dan normaal. Ik word meteen ‘afgestraft’ door van dag te wisselen: ik mis twee meldingen van de brandweer, waaronder een natuurbrand… Stiekem baal ik wel een beetje. Aan de andere kant, het werk moet vandaag ook gewoon ad. Deze week wil ik een artikel afronden voor een tijdschrift, maar ik heb pas in de middag het interview daarvoor en het is mijn laatste werkdag van de week. Het is even doortikken, maar… ik heb in de avond weekend. 
Mijn boulderplannen vallen daardoor een beetje in het water, maar ik heb gelukkig in de lunchpauze nog een rondje kunnen wandelen.

Donderdag
Weekend! En de dag startte ik goed met een kort loopje in de buurt. Maar van die voorspelde lente is nog weinig te merken. Ik vind het gewoon frisjes! Gelukkig lopen de bomen wel uit, zie ik een reetje in de wei en hebben de mensen wel de lente in de bol, want iedereen is vrolijk die ik onderweg tegenkom.
Snel douchen en een vroege lunch, want ik moet door naar Leusden. Al is dit moeten niet bepaald een moeten te noemen! Ik had enkele weken terug bij The Cryolounge in Leusden een cupping-behandeling gewonnen! Superblij mee, want ik had het idee nog aardig wat afvalstoffen in mijn lijf te hebben. Vanwege het microbioomprobleem en een altijd stijve rug werden mijn buik en rug onder handen genomen door Maaike. Een uur lang was ze met me bezig en ik kwam super relaxed van de tafel af. Heerlijk! De rest van de dag had ik lekker niets gepland.
Vrijdag
Vandaag alweer de vierde training uit deze cyclus, dus dat betekent minder setjes met een hoger gewicht. Na een flink portie slepen, waarbij mijn benen er af lagen, leek het even of de deadlifts niet meer zouden lukken. De kuiten waren superstijf. Maar na een paar warming-up setjes was dat als sneeuw voor de zon verdwenen. Een lekker relaxte training vandaag, die werd afgesloten met benchpreseses en pulls.
’s Avonds had ik net mijn eten op tafel staan, mijn lepel in de hand om een eerste hap te nemen, toen de pieper ging. De lepel vloog door de lucht, ik greep de pieper en vloog op mijn sloffen de deur uit voor een reanimatie. Dat was even een iets andere wending aan de avond die ik voor ogen had en mijn prakkie warmde ik thuisgekomen maar weer even op.

Zaterdag
Wat een nacht… dat werd hem niet om deze ochtend de auto in te stappen. Dus de squats werden thuis gedaan, nadat ik even flink had bijgeslapen. Daarna even de auto een poetsbeurt gegeven en kom ik op de weg naar huis langs een ongevalletje. Gelukkig viel de schade mee, maar dit is wel even genoeg dit weekend.
En wanneer wordt het nu lente? Zelfs mijn bloesem verregend zo!

Totaal loopkilometers deze week: 20 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 81 km

Aantal loopkilometers maart: 24 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!