Persoonlijk

The bucketlist 2017

Begin januari is hét moment om je goede voornemens de prullenbak in te gooien. De meeste mensen houden ze maar een weekje vol en vervallen dan in hun ‘oude gedrag’. Ik ken mezelf langer dan vandaag en behoor ook tot die groep. Daarom maak ik voor 2017 een bucketlist, net zoals voor afgelopen jaar!

[heading size=4 style=underline]Doenen![/heading]Goede doelen zijn heel leuk en kunnen je echt helpen om een richting te bepalen en het beste uit jezelf te halen. Enig nadeel, voor mij dan, ze vragen vaak een grote gedragsverandering, die a) moeilijk inpasbaar is in je leven, b) niet van de één op de andere dag geregeld is, c) niet direct zichtbaar is. Ik ben nu eenmaal visueel ingesteld en wil graag een direct resultaat zien van mijn inspanningen. Dus. Afgelopen jaar zette ik daarin de eerste stap door mijn ‘doelen’ om te turnen in ‘doenen’. En daar ga ik lekker mee door, want van die mega bucketlist van afgelopen jaar heb ik niet alles kunnen afstrepen. Of ik heb zaken afgestreept, die ik dit jaar gewoon wéér wil doeN!

[heading size=4 style=underline]Doel vs. doen[/heading]Laat ik beginnen op sportief gebied. Afgelopen jaar genoot ik van het freewheelen en zonder plan trainen. Ok, als ik een paar do’s wil gaan doen, moet ik wel gerichter gaan trainen, maar iets met ‘een voet’ zit nog een beetje in de weg… Op mijn sportieve bucketlist staan onder meer:
– Blijvend genieten van alles wat ik doe! Of het nu hardlopen, obstaclerunning, boulderen, survival, Crossfit of wat dan ook is!
– Blijven ontdekken! Want niets is zo leuk om nieuwe sporten uit te proberen, oude hobbies af te stoffen en te herontdekken. Zo ben ik graag ook op het water of in de lucht te vinden, maar doe ik dat naar mijn zin veel te weinig…
– Veel mooie Spartan Races lopen, in combinatie met hele mooie tripjes naar het buitenland.
– Mijn eerste Spartan Ultra Beast, wat neerkomt op een marathon+ afstand aan obstacle run… mijn eerste ultra dit jaar??
– Maar er zijn meer obstacleruns in de wereld! Dus die moeten er ook aan geloven. Of kan ik beter zeggen “moet ik er aan geloven”?
– Ik ben gekwalificeerd voor het EK OCR. Hopelijk volgt ook nog een kwalificatie voor het OCR WC in Canada. Daar zou ik stiekem toch best wel weer heen willen!
– Trailrunnen (Safaritrail, Trail des Fantomes en de Smokkelaarstrail zijn vaste prik, maar de keuze is reuze!), waaronder ook mooie tripjes naar de bergen.
Trailrunweek trail Runandrearun– Een paar mooie (weg)wedstrijden lopen. Op dit moment staan in ieder geval de Florijnwinterloop, Antwerp 10 miles en de Gemert City Run in de planning.
– Blijven werken aan mobiliteit, want ja… ik merk ook dat ik een dagje ouder word. Ik word er niet soepeler op!
– O ja, laat ik mijn voet dus niet vergeten. Dat ding mag dit jaar wel eens even volledig herstellen! Dat lijkt heel tegenstrijdig met die hele bucketlist aan fantastische uitdagingen, maar aangezien het zeer waarschijnlijk een aansturingsdeffect is en geen overbelasting of scheuring verwacht ik dat dit wel goed gaat komen.

Dit lijkt een onmogelijke lijst… En hij is niet eens compleet! Maar no worries. Wat dit jaar niet lukt, lukt vast volgend jaar wel.

[heading size=4 style=underline]Non-sport doenen[/heading]En ik kan nog veel meer doenen bedenken, die niet-fysiek zijn en niet op mijn bucketlist mogen ontbreken.
– Niet alleen mijn voet, ook mijn koppie mag nog wat sterker worden. Ik ben nu bezig met de methode Inner Brain Control, een onwijs interessante methode om meer rust te ervaren en te doen wat je hart je ingeeft. Komt goed uit, want ik sta op zo’n kenmerkende kruising in het leven dat er keuzes gemaakt moeten worden! Spannend!
– Ook in het dagelijks leven buiten sport om staat genieten hoog op de bucketlist. Ik kan genieten van die kleine dingetjes die het leven zo mooi maken. De kinderlijke verwondering van het zien van het eerste lammetje van het jaar, of even wachten met de ruiten krabben om naar de ijsbloemen op het raam te kijken. Geluk zit in de kleine dingetjes. En die wil ik graag blijven zien.
– Ontmoeten, omdat ik heel veel plezier en energie krijg van spontane ontmoetingen en hieruit onwijs mooie vriendschappen voort zijn gekomen. En vrienden kun je nooit te veel hebben. Daarbij is deze website onmisbaar, want hoeveel mooie mensen, jou!, ik hierdoor heb mogen ontmoeten is echt te gek!

[heading size=4 style=underline]Monthly bucketstuff[/heading]En of het nog niet gek genoeg is… Om mezelf actief te houden in het DOEN ga ik iedere maand een #bucketstuff challenge aan. Wie, wat, hoe waar, met wie? Voor jou een vraag en voor mij ook! Want ik kan zo nu en dan best wat verzinnen, maar ik vind het nog leuker om samen met jou de bucketlist challenge te doen! Binnenkort meer!

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!