Persoonlijk

This was 2013

Het knaljaar 2013 is nog niet voorbij, maar zo langzamerhand begin ik steeds meer en meer het jaar te overdenken. Aangestoken door mijn omgeving gaan ook mijn (nog niet) gehaalde resultaten door mijn hoofd heen. Wat is er veel gebeurd! Ik denk dat het onmogelijk is om àlle hoogtepunten op te noemen, maar ik ga het proberen.

[heading size=4 style=underline]RunAndreaRun[/heading]Dit jaar verscheen mijn blog, dat ik in 2008 startte, in een geheel vernieuwd jasje en met een vernieuwde insteek. Dankzij vriendlief, die achter de schermen zorgt dat alles draait en het fotowerk van de shoots voor zijn rekening neemt, is mijn blog in een klein jaar tijd uitgegroeid tot wat het nu is. Zonder hem was dit nooit gelukt! Dank je wel poepie!
Iedere dag een blog posten kost tijd, veel tijd. Ik heb soms echt met mijn handen in het haar gezeten om inspiratie te vinden, geen idee wat ik de volgende dag in godsnaam moest gaan posten. Gelukkig kwam dat altijd goed: vooral het ‘dicht bij mezelf’ houden, mijn ervaringen delen, bleek aan te slaan. Ook de RunAlongRun is een succes, waar ik in 2014 zeker mee door ga! Daarnaast beleef ik zelf heel veel lol aan het reviewen van producten. Ik ben een nieuwsgierig aagje, wil altijd alles weten en steek overal mijn neus in. Goede eigenschappen om producten met elkaar te vergelijken, of te ontdekken.
Ik heb nog zo veel ideeën en wensen. RunAndreaRun zal zich in 2014 verder ontwikkelen.

[heading size=4 style=underline]Mooiste kilometers[/heading]Deze site is ontstaan om mijn hardloopavonturen te delen met de mensen om me heen, de lopers die ik heb leren kennen via het bloggen (toen het nog web-streepje-log was). Hierin ligt nog steeds de basis: hoe ervaar ik het hardlopen. Kapot gaan tijdens wedstrijden, genieten van de vele duurlopen in de herfst met ontelbare paddenstoelen, gierend van het lachen met een compleet onbekende loper RAR-en. Ik heb genoten van iedere kilometer die ik dit jaar heb gelopen, maar een aantal kilometers is toch heel bijzonder. Mijn eerste trail liep ik in de Ardennen tijdens Trail des Fantomes. Euforische kilometers liep ik tijdens het NK veldloop gemeenten, de Kippenren en de Heuvelrugloop. Dit jaar liep ik ook een aantal obstacleruns. Heerlijk door de modder, de kou, het mulle zand en de hindernissen tijdens Mud Masters in Haarlemmermeer en Biddinghuizen, de Strongmanrun en de loodzware Tough Dirt Run. Maar de echte mooiste kilometers liep ik in Berlijn. Die stad intrigeert me iedere keer als ik er ben. En komend jaar loop ik daar de marathon. Can’t wait!
20K_Berlijn (3 of 16)
[heading size=4 style=underline]Lach en een traan[/heading]
Niet alle kilometers werden met een grijns op mijn gezicht gelopen. Hardlopen is voor mij ook een uitlaatklep als ik niet lekker in mijn vel zit, of als er iets in mijn omgeving gebeurd. Tijdens de halve marathon bij de Groet uit Schoorl was ik er met mijn hoofd niet bij, volledig in de war en verdrietig. Na 3 kilometer stroomden de tranen over mijn wangen. Totdat ik Anne tegen kwam met haar Kanjer-spandoek. Er ging een knop om en zonder dat het gepland was, liep ik een pr. Deze ontmoeting was meteen aanleiding tot een hele mooie RunAlongRun.

[heading size=4 style=underline]Pr’s[/heading]Niet alleen mijn pr op de halve marathon ging er in 2013 aan. Na een paar jaar blessureleed, die ‘knie’ heet, kon ik in 2013 weer lekker jagen. Op pr’s wel te verstaan. Tijdens de Breakfastrun op 30 april liep ik ruim een minuut van mijn pr op de 10 kilometer af. De 5000m werd in stapjes onder handen genomen, tot een tijd van 19.59.92 tijdens een instuif in Wageningen. Wedstrijden op de baan zijn niet mijn grootste favoriet, maar ook mijn pr op de 3000m sneuvelde.

[heading size=4 style=underline]Doelen[/heading]Kan ik nu in de laatste week van 2013 stellen dat ik mijn doelen gehaald heb? Heb ik genoten van het hardlopen? Ja. Ben ik blessurevrij gebleven? Ja. Heb ik pr’s gelopen? Ja. En heb ik de 2.500 kilometer gehaald? Bijna! Dat is het enige doel van dit jaar die ik nog moet veilig stellen, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Ondertussen zijn de doelen voor 2014 ook in de maak… Dat gaat een pittig maar geweldig jaar worden!

Hoe was jouw jaar?

10 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!