Persoonlijk

Time flies #April

Ik dacht aan het begin van de maand éven dat de lente begonnen was. Not! Gelukkig sluit deze maand wel weer mooi af met een fantastische zondag!

[heading size=4 style=underline]Stuff to read[/heading]Wat een leuke, afwisselende en geweldige maand was april. Misschien komt dat ook omdat de lente in de lucht hangt, de bomen eindelijk groene knoppen kregen, de lammetjes in grote getalen door de wei dartelen en ik de eerste kleine eendjes heb gespot. Te cute! Ik hou van april. Ook al kan het qua weer wat wispelturig zijn. Net als ik, ik ben door de maand heen gestuíterd. Letterlijk! Zo terugkijkend heb ik echt onwijs veel leuke dingen gedaan. Best read’s van deze maand, waarbij ik graag nog even terug kijk naar de best gelezen artikelen afgelopen maand.

1. Polar lanceert M430
2. Anita invasie in Antwerpen
3. Dwars door Utreg 2x
4. Review: Finish Advantage Tight
5. RunAlongRun; Shiva

[heading size=4 style=underline]Opbouwen[/heading]Yes, de stijgende lijn gaat verder! Ik kan al weer lekker afstanden lopen, pak de intervaltrainingen weer op en ben blij dat ik eigenlijk de voeten redelijk onder controle lijk te hebben. Ten opzichte van de afgelopen maanden is de omvang met zo’n 50% toegenomen en liep ik deze maand 135 kilometer (woohooo, wat een mijlpaal… #cynischemoduson), dus daar ben ik blij om. Lamgzaan aan, maar ik kom wel waar ik heen wil. En daar helpen onwijs leuke events mooi aan mee.
Allereerst de Kippenren in Barneveld. Daar heb ik vóór ik met obstaclerunning startte behoorlijk vaak aan de start gestaan, maar de laatste jaren was ik daar niet aanwezig. Jammer, want het is voroal een heel gezellige dorpsloop. Dus eigenlijk de avond vantevoren besloot ik toch te gaan. De voeten voelden ok en dit zou een mooie test voor een 10 kilometer zijn. Mijn eerste 10 kilometer op de weg sinds… eeeeh… lang! Jammer genoeg bleek mijn conditie toch niet gedacht zoals ik had gehoopt, maar eigenlijk is dat ook niet gek. Ik weet in ieder geval waar ik de focus in het lopen op moet leggen.
kippenrenDe Utrecht Urban Trail was een bijzondere ervaring. Als geboren Utrechtse ken ik de stad wel, maar veel gebouwen ben ik nooit binnen geweest, zoals de sterrenwacht of een aantal kerken. Om daar dan met 3000 lopers doorheen te komen is gaaf. Hoogtepunt voor mij was de gevangenis aan het Wolvenplein en ook de Stadsschouwburg was bizar. Via de kleine gangetjes slingerden we ons van de entree, langs de kleedkamers, door de grote zaal, sluip en kruip door gangetjes weer naar buiten. En deze hele route dan nog twee keer ook, omdat ik als achterloper nog een keer het parcours mocht lopen om de achterblijvers op te vegen.
Utrecht Urban TrailOok een te grappige funrun was de Koningsnachtrun in Amersfoort. Een rondje van 2,5 kilometer door het centrum van Amersfoort op de avond voor Koningsdag. Zo’n 180 lopers, in oranje uitdossing, slingerden door de stad. Een mooi gezicht op de kades en een mooie start van Koningsnacht. Die ik overigens gewoon in mijn bed doorbracht.
KoningsnachtrunMaar hoogtepunt van deze maand was toch wel ons Antwerpen avontuur met Anita. In aanloop naar de Antwerp 10 miles volgden we een clinic van Robert Lathouwers op de atletiekbaan in Amersfoort. Stiekem een beetje het gevoel van thuiskomen toen ik daar het tartan betrad. Maar in Antwerpen mochten we los! Al hield ik me in, voor mij was deze 10 mijl een training. Ik heb er de laatste tijd een handje van om vooraf het parcours niet te bekijken. Dan sta je gek te kijken als je ineens de snelweg oploopt en door de Kennedytunnel moet!
IMG_20170423_161947April werd afgesloten met mijn persoonlijke start van het OCR-seizoen. De eerste race was de Spartacusrun in Boom, België. Onverwachts op de planning, toen Shiva me mee vroeg. Een betere start van het seizoen kon ik me niet wensen. Goed gezelschap, heerlijk gelopen, de obstakels gingen prima en we hadden bovendien de grootste lol! Het verslag hiervan lees je komende week.
Spartacusrun ocr
[heading size=4 style=underline]Springen en andere dingen[/heading]De challenge deze maand stond in teken van de lente: spring es in the air! Nu had ik gehoopt dat de hele maand fantastisch mooi weer zou zijn, maar het leek soms eerder winter dan lente! Anita-Bounz-Your-Body-Instagram (8)Maakt niet uit, gespringen werd er! Allereerst tijdens het Move your body not your boobs event van Anita bij Bounz Amsterdam, maar ook tijdens de RunAlongRun met Shiva. Een paar niet onverwachtse vlieglessen heb ik regelmatig tijdens het slacklinen (gelukkig staat niet álles op de foto). Voor mij een onwijs fijne oefening om de enkelstabiliteit te trainen.
Falke RunAndreaRunDeze maand werden er ook weer wat producten getest. Voor Falke maakte ik met vriendlief een gave fotoserie van de collectie met urban looks. Toevallig pasten de te testen New Balance Fresh Foam Boracay v3 daar perfect bij. Daarnaast hadden we de mazzel dat we nog in de kersentuin in het Amsterdamse Bos de sakura bloesem konden fotograferen.
RunAndreaRun-Adidas-UltraBOOST X-SakuraPaste perfect bij de Adidas UltraBOOST X. Stiekem was ik ook wel blij dat het  deze maand niet al te goed weer was. Zo kon ik lekker de Finish Advantage Tight van Asics blijven dragen. Eén van mijn favoriete tights dit moment! Maar ook de kilometers werden onder de loep genomen. De Polar M430 heeft me enorm verrast. De eerste bevindingen zijn enorm positief, dus we testen lekker door.

April deed wat ie wil, maar ik ook! April je was fantastisch!

Wat waren jouw hoogte- of misschien wel dieptepunten deze maand?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!